Home > #Hoofdnieuws > F1-testen Bahrein: Mercedes reageert na eerste testdag, Horner furieus

F1-testen Bahrein: Mercedes reageert na eerste testdag, Horner furieus

Mercedes is het team dat met de grootste verandering op de wagen naar Bahrein kwam. Vergeleken met Barcelona heeft het gekozen voor een wagen zonder sidepods. Als we naar de tijden kijken dan lijkt het nog niet zoveel effect te hebben, maar toch is het team blij met hun eerste dag. Lewis Hamilton en George Russell reden gisteren elk een sessie en beide haalden ze 60 ronden per sessie.

foto: © LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

Vergeleken met Barcelona is het moeilijker om de juiste balans te vinden. Doorheen de dag hebben we vooruitgang geboekt, maar het is moeilijk alles te vergelijken wanneer de temperatuur daalt en de tijden daardoor niet meer vergelijkbaar zijn. Voor de komende dagen is het van belang dat we de juiste balans in de wagen vinden en een oplossing vinden voor het oververhitten van de banden”, zegt Andrew Shovlin, Trackside engineering Director Mercedes.  

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, was de eerste om te roepen dat de aanpak van Mercedes illegaal is, tekenend voor de ingesteldheid van Mister Horner uiteraard…

You may also like
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
F1 Spa: speciale livery bij Mercedes voor 55 jaar AMG
F1: 72 seizoenen in cijfers!
F1 Silverstone: Sir Lewis Hamilton wint grote prijs van Groot-Brittannië