Home > #Hoofdnieuws > Uithouding: zes Belgen in Sebring, vijf in IMSA, één in FIA WEC

Uithouding: zes Belgen in Sebring, vijf in IMSA, één in FIA WEC

De 12 Uur van Sebring, de tweede manche van het IMSA-kampioenschap, vindt over een dikke week plaats en er staan niet minder dan 53 auto’s, op de deelnemerslijst met zeven DPi, acht LMP2, tien LMP3, elf GTD Pro en zeventien GTD. Ook vijf Belgen verschijnen aan de start van deze mythische wedstrijd. 

Foto: © IMSA

In DPi is er uiteraard het debuut van ex-F1-rijder Stoffel Vandoorne, die naarstig op zoek is naar een zitje in de uithouding. De West-Vlaming maakt bij deze zijn debuut in de VS. Vandoorne testte eerder ook al in IndyCar en mogelijk ligt de nabije toekomst van de voormalige McLaren F1-rijder dus aan de overkant van de oceaan. Vandoorne doet het in de IMSA-race met Oliver Jarvis een Tom Blomqvist in de Meyer Shank Racing Acura DPi. 

Nog in een prototype zien we coming man Ugo De Wilde. De jongeman uit Zaventem, die ook in ELMS aan de slag gaat, racet voor het enige Belgische team in de IMSA-race in Sebring, Mühlner Motorsport en dat in LMP3 met Efrin Castro en Moritz Kranz.

In GTD Pro zien we Maxime Martin (Aston) en Alessio Picariello (Porsche), terwijl Jan Heylen in de klasse GTD na de zege in Daytona eerder dit jaar op zoek gaat naar een nieuw succes met Wright Motorsports. Heylen is wel verdwenen van de inschrijvingslijst van de opener van het FIA WEC, ook in Sebring datzelfde weekend. 

FIA WEC: geen Peugeot en vooral strijd in LMP2

In die opener van het WK uithouding tellen we nog 36 wagens, met uiteraard twee wagens in LMP2 van Wrt en Sarah Bovy als enige Belgisch rijder, bij IRON Dames.