Home > Circuit > In een notendop: IMSA – GT World – GT Masters – British GT – WTCR

In een notendop: IMSA – GT World – GT Masters – British GT – WTCR

FIA WEC – Ferrari maakte de kleursamenstelling van de Ferrari 488 GTE Evo openbaar die door AF Corse zal ingezet worden.

IMSA – Risi Competizione komt voor het eerst sinds 2018 aan de start van de 12 uur van Sebring. Davide Rigon, Daniel Serra en Eddie Cheever III besturen de Ferrari 488 GT3 Evo in Florida, die uitkomt in de GTD Pro-klasse.

GT World – Brendan Iribe, Ollie Millroy en Frederik Schandorff vormen het rijderstrio van Inception Racing. De McLaren 720S GT3, van het team dat door Bas Leinders geleid wordt, valt onder de Gold Cup-klasse van de Endurance Cup.

GT World – Herberth Motorsport zet een Porsche 911 GT3 R in voor Alfred en Robert Renauer en Ralf Bohn. Ook dit team vinden we in de Gold Cup.

GT Masters – Christopher Mies blijft bij Land Motorsport om met Tim Zimmermann aan boord van een Audi R8 LMS GT3 zijn titel te verdedigen.

GT Masters – Patric Niederhauser en Luca Engstler vertegenwoordigen de kleuren van Rutronik Racing aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3.

British GT – John Ferguson en Jamie Caroline bemannen de tweede Mercedes-AMG GT3 die door RAM Racing in het Britse uithoudingskampioenschap wordt ingezet.

WTCR – Regerend kampioen Yann Ehrlacher en Yvan Muller blijven bij Lynk & Co in de World Touring Car Cup. Ze vervoegen Santiago Urrutia, Thed Björk en Ma Qing Hua. Enkel laatstgenoemde is nieuw in het team, maar hij won met een Lynk & Co 07 TCR in 2021 het TCR Asia.

(Foto: © Ferrari)