Home > F1 > F1 2022: dit moet u weten over testdagen Bahrein

F1 2022: dit moet u weten over testdagen Bahrein

Van donderdag 10 tot zaterdag 12 maart staan de laatste F1-testsessies gepland voordat het seizoen op 20 maart weer begint. Twee weken geleden zat het circus nog in Barcelona achter gesloten deuren, nu zal het plaatsvinden in Bahrein en zullen er beelden beschikbaar zijn om alles te volgen.

Foto: ©redbullracingmedia.com

De teams hebben na Barcelona twee weken de tijd gehad om hun wagens aan te passen met de data die ze verzameld hebben in de eerste drie testdagen. Nu kunnen ze een laatste keer testen en zien waar hun wagen staat, want hierna hebben ze maar één week voordat het seizoen echt begint.

Net zoals in Barcelona bestaat een testdag uit twee sessie van elk vier uur, één in de ochtend en één in de middag. De ochtendsessie begint om 8u00 Belgische tijd en de middagsessie om 13u00. Wat deze keer wel anders is, is dat er fans welkom zijn en dat elke seconde live te volgen zal zijn via livestreams.

In Bahrein zal het ook duidelijker zijn dan in Barcelona welke wagens de snelste zijn. Geen enkel team zal zijn ware kracht tonen in deze sessies, maar ze zullen sneller rijden dan twee weken geleden. Toen was het vooral de bedoeling om de nieuwe wagen te leren kennen en niet zozeer om competitieve tijden neer te zetten. Ook komen verschillende teams al met upgrades voor op de wagens. In deze drie dagen is de info nog belangrijker want de week erna begint het seizoen ook in Bahrein op hetzelfde circuit.

Voor het team Haas zullen de testdagen later beginnen dan voor de andere teams. Tijdens het transporteren van onderdelen, hebben ze problemen gehad met een vliegtuig dat van Londen naar Bahrein moest vliegen. Door technische problemen moest het een tussenstop maken in Istanbul en daardoor zijn de onderdelen 48 uur later dan gepland toegekomen. Hierdoor missen ze al zeker de donderdagochtendsessie en misschien ook de middagsessie.

Hieronder ziet u welke rijder wanneer achter het stuur kruipt.

Teamdonderdag 10/3vrijdag 11/3zaterdag 12/3
Alfa RomeoZhou (VM) / Bottas (NM)Bottas (VM) / Zhou (NM)Zhou (VM) / Bottas (NM)
AlphaTauriGaslyTsunodaGasly (VM) / Tsunoda (NM)
AlpineOcon (VM) / Alonso (NM)OconAlonso
Aston MartinVettel (VM) / Stroll (NM)Vettel (VM) / Stroll (NM)Stroll (VM) / Vettel (NM)
FerrariLeclerc (VM) / Sainz (NM)Leclerc (VM) / Sainz (NM)Sainz (VM) / Leclerc (NM)
Haasniemand (VM) / Fittipaldi (NM)Schumacher (VM) / Magnussen (NM +1 uur)Magnussen (VM + 1 uur) / Schumacher (NM + 2 uur)
McLarenNorrisNorris (VM) / Ricciardo (NM)Norris (VM) / Ricciardo (NM)
MercedesHamilton (VM) / Russell (NM)Russell (VM) / Hamilton (NM)verdeling nog te bepalen
Red BullPerezVerstappenPerez (VM) / Verstappen (NM)
WilliamsAlbonLatifiLatifi (VM) / Albon (NM)
(schema zal nog worden bijgewerkt)