Home > #Hoofdnieuws > Interview Gregoire Munster: “Ik combineer WRC2 met enkele wedstrijden in eigen land”

Interview Gregoire Munster: “Ik combineer WRC2 met enkele wedstrijden in eigen land”

Na de aankondiging door Hyundai Motorsport over het Customer Racing Junior Drivers programma, waartoe ook Grégoire Munster behoort, had Autosportwereld.be een gesprek met één van de jonge rallytalenten die ons land vandaag rijk is. Munster, perfect tweetalig, mikt op een gecombineerd programma WRC2 en enkele grote Belgische wedstrijden.

Het is belangrijk het onderscheid tussen het officiële programma van Hyundai Motorsport en dit Customer Racing Junior Drivers programma te maken”, vertelt Munster. “Het eerste gaat over de wagens in WRC en WRC2 die officieel door Hyundai Motorsport worden ingezet, met onder meer Teemu Suninen in WRC2 dit jaar. Daar behoor ik niet toe. Ik ben voor het derde seizoen opgenomen in het Customer Racing Junior Drivers programma, net als drie andere rijders. In functie van ons programma is er dan ook steun van de constructeur, maar je rijdt met een privé team, in mijn geval uiteraard BMA.”

Het programma van Munster zal bestaan uit een vijftal WRC2-wedstrijden, waarbij hij de Monte-Carlo al op een derde plek afsloot. “In principe rij ik ook Kroatië en Ieper, met nog twee andere proeven. Opgepast, als de resultaten goed zijn en ik bijvoorbeeld in strijd voor de WRC2 Junior-titel ben, dan kan er nog iets bijkomen. In eigen land denk ik dat het Ieper, Condroz en Spa zal worden.

Het is duidelijk dat Munster niet op een Belgische titel mikt en voorrang aan zijn ontplooiing op internationaal niveau geeft. En in alle eerlijkheid, Freddy loix, Bruno Thiry, François Duval en Thierry Neuville werden ook geen kampioen voor hun prestaties op internationaal niveau.