Home > Circuit > WEK Zandvoort: winst voor JR Motorsport in Final 4

WEK Zandvoort: winst voor JR Motorsport in Final 4

De laatste race van de Winter Endurance Kampioenschap werd op 5 maart verreden op het circuit van Zandvoort. De winst was voor Bas en Dirk Schouten die met een BMW M4 Silhouette van JR Motorsport deelnamen. Q1 Trackracing eindigde tweede algemeen na een tijdstraf.

(Foto: © WEK – facebook)

Na zich op een vierde plek te kwalificeren wist Schouten de BMW tot op 42 seconden van de Q1 Trackracing Porsche te brengen. Jan Lauryssen kende een perfecte start vanop de tweede plaats en lag in de eerste bocht meteen aan de leiding, die het Belgische team feitelijk wist te houden tot op het einde. Met nog tien minuten te gaan kreeg de Porsche een tijdstraf van 50 seconden waardoor ze officieel op een tiental seconden achter de BMW eindigden in het klassement. De derde plek was voor de andere Belgische inzending, Speedlover (Porsche), waar het duo Vos-Veltman op een ronde van de leider eindigden.

Pech voor de enige GT3 die deelnam aan de race. Koopman Racing zette een BMW M6 GT3 in die bestuurd werd door Stef Dusseldorp en Bart Arendsen. Na 41 ronden moest het Nederlandse team echter opgeven. Ondanks de opgave reden ze de snelste raceronde met een tijd van 1’37″847.

In divisie II, voor toer- en GT-wagens tot 3200cc, was de winst voor de Mercedes GT4 van Bas Koeten Racing. Het duo van Oranje-Oosten eindigde zo voor de G-Tech Competition Porsche van Sartingen-Schwertfeld. De derde plek was voor Robert en Benjamin van den Berg, die met de BMW E90 M3 van HBR Motorsport deelnamen.

Divisie III was te verdelen onderr twee BMW 240i. Waar de MDM Motorsport wagen, van het duo Maassen van den Brink-Vogel, de TripleCrown Racing van Hiemstra-Drogtrop vooraf ging. Ten slotte was het Brummelhuis-Kleibeuker die met de BMW van MDM Brummel en Beuk de winst in divisie IV in de wacht sleepten. De tweede plek daar was voor Olivier Muytjens en Brice Pineau in de Toyota GT86 van Pit Lane. Het trio Nolte-Schermer-de Rooyen werd derde in de Blue Magic Brothers BMW E36.

In een notendop: GT Open – GT Cup Open
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Cup Open: Q1 Racing opnieuw aanwezig