Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Suzuki sterk op vrijdag

MotoGP: Suzuki sterk op vrijdag

In Qatar ging vandaag het MotoGP seizoen 2022 van start met telkens twee vrije trainingssessies voor de MotoGP, Moto2 en Moto3. Langs Belgische zijde gaat de interesse vooral uit naar de prestaties van onze jonge landgenoot Barry Baltus in de Moto2.

foto: ©motogp.com

Het was uitkijken naar een eerste krachtsverhouding op deze vrijdag. Brad Binder en KTM openden de vijandelijkheden met de besttijd in de eerste sessie, waarin hij voor bleef aan Taakaki Nakagami (LCR Honda) en aan Alex Rins (Suzuki). De tijden tuimelden in de tweede sessie, maar het was opnieuw Rins die met de Suzuki de beste tijd pakte, en nipt voor bleef aan Marc Marquez op de Honda (+0.035). De aanwezigheid van Joan Mir (+0.147) op de derde plaats betekent een sterke start voor Suzuki. Morgen zijn er voor alle klasses nog een vrije training en uiteraard de kwalificatiesessies.

Bemoedigende start van het seizoen voor Barry Baltus

In Moto2 deed Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) de beste zaken vandaag. Hij bleef voor aan zijn teamgenoot en rookie Pedro Acosta, die net als vorig seizoen in de Moto3 langs de grote poort binnenkomt. Marcel Schrötter (Liqui Moly Intact GP) herstelde blijkbaar goed van een recente operatie aan zijn hand en zette de derde tijd. Onze landgenoot Barry Baltus zet zijn leerschool in de Moto2 verder en gaat voor een tweede opeenvolgende jaar in zee met RW Racing GP op een Kalex chassis. Hij haalde een zeer mooie 20ste tijd binnen en kan met wat geluk mikken op een plaats in de Q2.

In Moto3 gaf de eerste sessie een vertrouwd beeld met Dennis Foggia (Leopard) voor Migno (Rivacold Snipers). Het was echter een verrassende Izan Guevara die met de GasGas Aspar de snelste tijd pakte in sessie 2. Hij bleef bijna een halve seconde voor op John McPhee en de Sterilgarda Husqvarna. Tatsuki Suzuki