Home > Moto > MotoGP > MotoGP 2022: teamvoorstelling Yamaha Monster Energy

MotoGP 2022: teamvoorstelling Yamaha Monster Energy

Bij het Yamaha Monster Energy fabrieksteam is het vertrouwen groot. Met regerend kampioen Fabio Quartararo en Franco Morbidelli gaan ze de campagne voor het behoud van hun titel tegemoet.

foto: ©motogp.com

De nieuwe YZR-M1 moet hierbij hun wapen worden. Hoe sterk het team zal bliijken, zal voor een groot deel afhangen van de concurrentie. Quartararo was vorig seizoen zeer sterk en gaat ook nu ontspannen naar de seizoensopener.

Fabio Quartararo

Hij was een waardig wereldkampioen. En hij was sterk, in bijna alles en op elk circuit. Toch legde hij de basis voor zijn titel vooral in de eerste seizoenshelft waarbij eerst de verrassende Zarco de uitdager leek te gaan worden en daarna Jack Miller. Hij profiteerde van de puntenverdeling onder de Ducati’s terwijl hij de volle punten bleef scoren. In de tweede helft van het seizoen was er een plots opkomende Bagnaia, maar Quartararo was dan al overgeschakeld naar het consolideren van zijn voorsprong, iets waar hij minder thuis in lijkt te zijn dan in het pur-sang race. Kandidaat voor een nieuwe titel? Reken maar van ja!

Franco Morbidelli

Hij leek een echte aanwist te gaan worden voor het fabrieksteam, maar de Italiaan sukkelde daarna met een knie-operatie en had tijd nodig om zich aan te passen en te herstellen. Het leverde hem een weinig representatieve 17de eindplaats op. Uitstel is echter geen afstel. Met Morbidelli weer op zijn volle kunnen, heeft Yamaha er een belangrijke troef bij.

De Yamaha YZR-M1

“We zijn op de goede weg”. Dat lijkt het idee te zijn waarmee Yamaha aan de campagne 2022 begint. Fabio Quartararo maakt zich vooral zorgen om de prestaties over één ronde, lees: de kwalificaties. Technisch is men uiterst schaars met details. Het vermogen wordt gegeven op 240 pk, die door een zesbak naar de wielen worden gebracht. Tijdens de wintertests bleven de tijden wel goed maar de indruk lijkt dat er hier en daar wat kinderziektes moeten worden genezen.