Home > Circuit > F2: middagsessie derde trainingsdag Bahrain afgelast

F2: middagsessie derde trainingsdag Bahrain afgelast

De laatste trainingsdag in Bahrein is vroeger dan gedacht aan zijn einde gekomen. Na twee uur rijden in de ochtend was het al afgelopen. De middagsessie die normaal om 14u45 Belgische tijd van start zou gaan, is afgelast door een zandstorm. Daarmee eindigt Filipe Drugovich (MP Motorsport) bovenaan op dag drie.

Na vijf sessies in plaats van zes zijn de trainingsdagen in Bahrein afgelopen. Op het Bahrain International Circuit hebben de F2-rijders zich voorbereid op het nieuwe seizoen dat op 19 maart van start gaat. s’ Ochtends ging alles nog zijn normale gang. De rijders deden het nog rustig aan om in de namiddag een laatste keer vol gas te geven. Alleen heeft een zandstorm daar anders over beslist want de zichtbaarheid was zo slecht dat de rijders niet meer naar buiten konden.

Daarmee eindigt dag drie met Filipe Drugovich als snelste van allemaal met een 1’44”911. Zijn teamgenoot Clement Novlak was tweede en Juri Vips van High Tech GP derde. De Belg Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) eindigde op een veertiende plek. Over de drie testdagen heen was het Liam Lawson (Carlin) die het snelst was. Hij zette gisteren een 1’41”623 neer. Cordeel legde in zijn eerste drie dagen F2 116 ronden af. Voor hem en alle andere nieuwe rijders is het jammer dat de middagsessie is afgelast, want zo hebben ze minder tijd om gewoon te worden aan hun nieuwe wagens.

“Deze ochtend hebben we weer gereden om juiste race-setup te vinden. Kwalificatieruns met nieuwe banden was voor na de middag, maar een zandstorm zorgde er helaas voor dat er in de namiddag niet meer kon gereden worden… Spijtig maar helaas.We keren terug met een goed gevoel”, aldus Amaury Cordeel.

You may also like
In een notendop: F2 – F3
In een notendop: F2 – F3
FIA F2: Amaury Cordeel tegen sterkste veld ooit?
F2 Spa: drie vragen aan Amaury Cordeel