Home > Circuit > F2 2022: eerste kilometers voor Amaury Cordeel in Bahrein

F2 2022: eerste kilometers voor Amaury Cordeel in Bahrein

Na de F1 is het nu de beurt aan de F2 om de wagens voor 2022 te testen. Voor het eerst sinds Stoffel Vandoorne in 2015 zit er met Amaury Cordeel weer een Belg in de F2. In de ochtendsessie werd hij negentiende, s ’middags 21ste. De snelste man op de openingsdag was Jehan Daruvala (PREMA Racing).

Foto: © Dutch Photo Agency

Vandaag zijn de eerste trainingssessies in de F2 in Bahrein gestart. In deze tests kunnen de teams hun wagens voorbereiden op het seizoensbegin op 19 maart, in Bahrein. Het zal de eerste van dertien meetings zijn. Daarin zullen 22 rijders strijden om de titel en misschien zelfs een plaats in de F1 voor volgend seizoen. Bij die 22 zit voor het eerst sinds 2015 weer een Belg. Amaury Cordeel zal dit jaar voor het nieuwe Nederlandse Van Amersfoort Racing rijden.

De F2 is zeer competitief, want het is het laatste obstakel naar de F1. Iedere jaar treden er verschillende nieuwe rijders aan. Naast Cordeel zijn er dit jaar negen andere rijders die overkomen van de F3. Het is daarom ook een competitie met zeer jonge rijders. De jongste van het pak is de achttienjarige Théo Pourchaire (ART Grand Prix) en hij start al in zijn tweede seizoen.

You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3
F2 Bahrein: Boschung dominant in sprintrace, Cordeel eindigt voorlaatste