Home > Rally > Divers > ASAF: Belgische première voor de Ford Puma Hybrid Rally1

ASAF: Belgische première voor de Ford Puma Hybrid Rally1

Op 12 en 13 maart ontvangt de Rally van Hannuit als allereerste Belgische rally een nieuwe generatie WRC met name de Ford Puma Hybrid Rally1 van Jourdan Serderidis.

Als autosportfans in het weekend van 11, 12 en 13 maart de troepen van M-Sport op Hannuitse bodem zullen zien, is dat vooral te danken aan de motivatie van de gepassioneerde rallyrijder Jourdan Serderidis. Hij is duidelijk gewonnen voor de nieuwe Ford-auto en heeft besloten de nodige stappen te ondernemen om zo snel mogelijk achter het stuur van de machine te kruipen. Op dit moment zijn er overigens al 136 teams ingeschreven voor de 53ste editie van het evenement, terwijl een dertigtal teams nog bezig zijn met het invullen van hun administratief dossier.

Het is moeilijk om vandaag al een beeld te schetsen van Divisie 4, aangezien het aantal te bevestigen inschrijvers hoog blijft. Naast de Puma van Serderidis zijn er de lokale rijders Berleur (DS3 R5), Hubin (Skoda Fabia R5), Lemmens (BMW Compact), Schrynen (BMW 1 Reeks), Moes (DS3 R3), Dumont (Ford Fiesta), evenals de altijd zeer snelle Mitsubishi-rijders Vandevelde, Vandevelde, Jacobs…

De start vindt in de Marché Couvert van Hannuit plaats, met vervolgens drie lussen van vijf kp’s, voor een totaal van 150 getimede kilometers. De wedstrijd telt mee voor de Kampioenschappen van de Federatie Wallonië-Brussel, de Kampioenschappen van de CSAP Brabant en Luik, de Challenge des Bourlingueurs van de ASAF en de Challenge BRUNO THIRY. Zoals gewoonlijk is de toegang tot de proeven gratis voor het publiek.