Home > Circuit > Nascar: Kyle Larson wint ook in California

Nascar: Kyle Larson wint ook in California


Afgelopen nacht werd de tweede race van het NASCAR-seizoen gereden op de Auto Club Speedway in Fontana, Californië. Die werd gewonnen door regerend kampioen, Kyle Larson (Hendrick Motorsports). Zo is Larson al goed begonnen aan het verdedigen van zijn titel. Hij is nu al bijna verzekerd van een ticket naar de play-offs.

foto: ©nascar.com
tekst: Winter Soen

Larson werd gevolgd door Austin Dillon (Richard Childress Racing) die tweede werd en Erik Jones (Petty GMS Motorsports) als derde. Daniel Suarez (Trackhouse Racing Team) en Joey Logano (Team Penske) vervolledigden de top-5. Zeer opvallend dit weekend was hoe moeilijk de rijders het hadden met het onder controle houden van de wagens. De nieuwe wagens lijken wat sneller instabiel te raken dan de vorige generatie wagens. Voor de meeste rijders, teams en fans is dit iets positief, want “zo moeten de rijders echt rijden”. De afgelopen jaren was er vaak de kritiek dat de wagens te makkelijk waren om te rijden, je zag zelden iemand de controle verliezen van de wagen.

Na de tweede race van het seizoen is het in het puntenklassement een 1-2 voor Team Penske. Austin Cindric is leider, met 85 punten, gevolgd door Joey Logano met 77 punten. Wat wel opvalt, is dat Ford het goed doet. Ze hebben namelijk zes wagens in de top-10 staan, terwijl Toyota en Chevrolet elk maar twee wagens in de top-10 hebben. Zondag wordt er weer geracet, deze keer in Las Vegas, om 21u30.