Home > F1 > F1 2022: voorstelling Alpine A522

F1 2022: voorstelling Alpine A522

De verrassing bij de voorstelling van de nieuwe Alpine A522 gisteren in Parijs, was dat de Fransen renstal na de presentatie van hun blauw-roze model, nog op de proppen kwam met een geheel roze exemplaar.

foto’s: ©alpinecars.com

We moeten eerlijk wezen, veel technische details werden er opnieuw niet gedeeld bij deze voorstelling. We weten dat de Renault E-tech RE22 motor in het achtersteven zal blijven. Het kleinood, samen met de hybride componenten wordt gegeven aan meer dan 950 pk. Solide prestaties dus maar hoe zal het chassis en de aerodynamica zich hebben aangepast aan de gewijzigde regels? Dat is iets wat we pas tijdens de tests in Barcelona zullen weten, en dan nog…

Alpine was een team waar na afloop van het seizoen heel wat interne wijzigingen en herstructureringen werden doorgevoerd. We kunnen zelfs bijna spreken van een heuse paleisrevolutie waarbij onder andere Alain Prost, de aanvoerder van de presidentiële wacht omzeggens, verdween. In de nieuwe structuur zwaaien nu Pat Fry en Matt Harman de plak op technisch gebied.

Maar het andere belangrijke ding waar deze presentaties over gaan, namelijk het uitzicht van de wagen, blijft ook nog even in het ongewisse. Een van de in het oog springende veranderingen bij Alpine is de komst van de nieuwe sponsor BWT en naast een mogelijk blauw-roze kleurenschema, zou het ook kunnen dat er een geheel roze kleurstelling komt (zoals Racing Point vroeger al voerde). De reglementen zeggen dat beide wagens in een team dezelfde kleuren moeten voeren (herinner u de BAR 555-Lucky Strike episode van rond de eeuwwisseling). Wat het dus wordt, zien we eveneens ook pas in Barcelona.

Hieronder alvast enkele mooie prentjes van beide schema’s.