Home > F1 > In een notendop: F1

In een notendop: F1

  • Andretti – Voormalig Formule 1 kampioen Mario Andretti heeft zonet het nieuws bekend gemaakt dat zijn zoon, Michael Andretti, een aanvraag heeft ingediend voor een startend Formule 1-team voor het seizoen 2024. Andretti maakte dit bekend via Twitter. Daarin stelde hij dat zijn zoon met Andretti Global de middelen heeft en daarbij zou voldoen aan de voorwaarden en ze wachten op de goedkeuring van de FIA. Na een misgelopen deal met Alfa Romeo lijkt Andretti het op eigen krachten te willen doen.
  • Porsche – Verschillende geruchten over een entry van de Volkswagen groep deden eerder al de ronde. Porsche zou volgens verschillende bronnen in onderhandeling zijn met Red Bull over een samenwerking vanaf 2026. Dit zijn echter nog geruchten en er werd tot op heden niets bevestigd door beide partijen.
  • COTA – Nadat het contract met het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi en het circuit van Bahrein eerder verlengd werden, is nu ook het contract met COTA in Austin verlengd. Het circuit blijft minstens tot 2026 op de kalender en verlengt daarbij het contract met vijf jaar. De laatste Grote Prijs lokte maar liefst 400.000 fans naar Austin.
You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”