Home > Rally > BRC > BRC: Ghislain de Mevius en Johan Jalet in 7 of 8 manches

BRC: Ghislain de Mevius en Johan Jalet in 7 of 8 manches

Ghislain de Mevius was er heel snel bij om zich in te schrijven voor de openingsmanche van het Belgian Rally Championship. De Skoda-rijder staat alvast scherp om opnieuw een gooi te doen naar de Belgische titel, samen met zijn vaste navigator Johan Jalet en de Skoda Fabia Rally2 Evo ingezet door het familiale G Rally Team.

“Na vorig seizoen weet ik dat we in elke rally mee kunnen strijden voor de overwinning. Die onzekerheid is weg. Alleen moet ik foutloos blijven, want enkel dan kan je rally’s winnen in het BRC. Het niveau ligt immers erg hoog,” vertelt Ghislain, die trouw blijft aan zijn Skoda. “Ach, ik denk dat het verschil tussen de auto’s miniem is. Vorig jaar hebben we gezien dat de Skoda, de Citroën en de Hyundai kunnen winnen, als ze maar goed afgesteld zijn en goed bestuurd worden. Reken daar ook de Ford bij, want die heeft ongetwijfeld ook potentieel. Ik hou er wel van om met een eigen team te werken. Dat schept toch een speciale band en het is goed voor de sfeer.”

Ghislain de Mevius wil goed aan het seizoen beginnen. De vorige twee seizoenen won hij telkens de openingswedstrijd van het seizoen, de Rally van Haspengouw in 2020 en de South Belgian Rally 2021. “Ik ben er in elk geval klaar voor. We zullen dit seizoen zeker 7 wedstrijden van het Kroon-Oil BRC afwerken, te beginnen met de Rally van Haspengouw, de South Belgian Rally, de Rally van Wallonië en die Sezoensrally. In het najaar volgen de Omloop van Vlaanderen, de Condroz Rally en de Spa Rally. De joker die er eventueel bij kan komen is Ieper. Dat zal afhangen van de voorwaarden en van onze positie in de tussenstand…” (persbericht)