Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Espargaro en Honda koningen van de Mandalika test

MotoGP: Espargaro en Honda koningen van de Mandalika test

Liefst 21 rijders binnen dezelfde seconde en Pol Espargaro met de Honda als de held van de tijdstabellen. Dat is de conclusie van de driedaagse test die MotoGP hield op het gloednieuwe Mandalika circuit in Indonesie.

foto: ©motogp.com

Het begon al goed bij het afsluiten van de eerste testdag op Mandalika, een circuit dat nieuw is voor alle rijders. Pol Espargaro was met voorsprong de snelste Honda, Marc Marquez spendeerde veel tijd op de nieuwe 2022 versie en bleef uit het voetlicht. Leuk voor Pol, hij mocht de dag als snelste afsluiten voor zijn broer Aleix, tweede snelste met de Aprilia. Het was dan Luca Marini, de halfbroer van Valentino Rossi die aan zijn tweede seizoen in de MotoGP zal beginnen, die met de Ducati van het nieuwe Mooney VR46 Racing Team de show stal op dag 2. Marini bleef er 0.2 seconden sneller dan Marc Marquez terwijl Maverick Vinales opnieuw de goede vorm van de Aprilia bevestigde met een derde plaats.

En Honda bleef nadrukkelijk aanwezig op de voorste posten met een nieuwe besttijd op dag 3 voor Pol Espargaro. Deze keer bleef hij voor aan Fabio Quartararo en de fabrieks-Yamaha. Quartararo, ondanks het feit dat hij amper 14 duizendste moest toegeven, toonde zich toch vooral ontevreden over zijn driedaagse waarin hij weinig vooruitgang zag in de prestaties van de motor en in de topsnelheid.

Het testseizoen zit er nu op voor de MotoGP. Honda zette de bakens uit, Aprilia toonde zich en Marini bleef de snelste Ducati. Wat dat allemaal mag betekenen weten we wellicht op de volgende afspraak, tijdens het eerste raceweekend begin maart in Qatar.