Home > #Hoofdnieuws > ELMS 2022: Mühlner Motorsport en Tom Van Rompuy Belgische vertegenwoordigers

ELMS 2022: Mühlner Motorsport en Tom Van Rompuy Belgische vertegenwoordigers

De ELMS 2022 oogt met maar liefst 42 inschrijvingen bijzonder sterk, 42 wagens, waarvan niet minder dan 17 LMP2’s, 12 LMP3’s en 13 GTE’s. Van Belgische zijde is er maar één team, met één wagen: Mühlner Motorsport. Het team uit Francorchamps is vreemd genoeg niet aanwezig in LMP3, al kondigde het dat eerder zelf aan. Nog van Belgische zijde is er Tom Van Rompuy in een LMP3 van DKR. Het kampioenschap doet op 25 september ons land aan, met een manche in Francorchamps.   

Met 17 ingeschreven auto’s zal de koninginnenklasse van de serie het drukst bezet zijn. WRT heeft besloten zich te concentreren op het FIA WEC en de Europese kroon dus niet te verdedigen. Yifei Ye, kampioen met WRT, doet het daarentegen met Cool Racing. Samen met Nicolas Lapierre en Niklas Krütten, de vice-kampioen LM P3 van 2021, behoort de Chinees zonder meer tot de titelkandidaten. United Autosports en G-Drive Racing mikken ook op de titel, met onder meer de Duitse Sophia Flörsch, die vorig jaar in Portimão als eerste vrouw op het podium van de ELMS eindigde. Bij de opvallende namen noteren we verder Juan-Manuel Correa bij Prema en Jack Aitken bij Racing Team Turkey. Aitken was de afgelopen twee jaar reserverijder bij Williams F1 Team en is iemand die we in het bijzonder in de gaten moeten houden. Van Belgische zijde is er dus Mühlner Motorsport dat voor een comeback van de Franse belofte Thomas Laurent zorgt.

Mühlner vergeten?

In LMP3 zou in principe ook een wagen van het Belgische team op de lijst moeten staan en de deelname zou zelfs betaald zijn, maar geen spoor dus van de LMP3 uit Francorchamps. Wel zijn er twaalf andere wagens, met onder meer de DKR Engineering Duqueine M30 waar Tom Van Rompuy achter het stuur kruipt.

In GTE zien we een mooi startveld, sterker dan de afgelopen seizoenen, met de drie merken: Ferrari, Porsche en Aston Martin. Voorlopig zijn er echter geen Belgen te bespeuren.