Home > #Hoofdnieuws > FE Mexico: één, twee voor Porsche

FE Mexico: één, twee voor Porsche

Pascal Wehrlein (Porsche) heeft de 2022 Mexico City E-Prix gewonnen. De Duitser startte vanop pole, maar moest enkele minuten in de race zijn positie afgeven aan Edoardo Mortara (Venturi). Wehrlein zakt even enkele plaatsen terug, maar weet zich terug op te werken met nog tien minuten op de teller. Het is de eerste overwinning voor de 27-jarige Porsche rijder. Met zijn teamgenoot André Lotterer op de tweede plaats, komt Porsche ook aan de leiding van het kampioenschap te staan. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) sluit het podium af voor 26.000 fans in de arena.

Foto © Formula E

Even leek het of we een herhaling van de 2019 E-Prix zouden krijgen, toen de Porsche-rijders met slechts 4% energie de laatste twee ronden ingingen. Heel wat teams hadden hier niet op gerekend waardoor er het volledige veld grondig dooreen werd geschud. De top vijf wordt hierdoor aangevuld door António Félix da Costa (DS Techeetah) en Edoardo Mortara. Nyck de Vries (Mercedes) eindigde op de zesde plaats voor Robin Frijns (Envision), Sébastien Buemi (Nissan), Maximilian Günther (Nissan) en Jake Dennis (Andretti). Vandoorne (Mercedes) eindigt net buiten de punten op een elfde plaats. Zijn wagen leek, ondanks enkele mooie inhaalbewegingen, toch problemen te hebben met de balans. Alexander Sims (Mahindra) en Antonio Giovinazzi (Dragon) kampten met technische problemen en haalden het einde van de race niet.

Het kampioenschap

Edoardo Mortara blijft zijn leiderschap bij de rijders behouden (43 punten). Ook Nyck de Vries behoudt met 37 punten de tweede plaats. Dankzij zijn overwinning van vandaag sluipt Pascal Wehrlein de top drie binnen met 30 punten. Vandoorne, die vandaag geen punten wist te scoren, zakt naar de zesde plaats (28 punten.

In het constructeurskampioenschap zien we een gelijkaardig beeld, met Venturi op één (73 punten), Mercedes op twee (65 punten) en Porsche op drie (60 punten).

Met de eerstvolgende race in Rome pas op 9 april krijgen we even een rustige periode. Voor de teams is deze tijd echter meer dan welkom om hun software te blijven verbeteren.