Home > #Hoofdnieuws > BRC 2022: en wat met de afwezigen van Haspengouw?

BRC 2022: en wat met de afwezigen van Haspengouw?

De affiche van de Rally van Haspengouw vult zich, dat schreven we eerder deze week al, maar er zijn natuurlijk ook rijders die later aan het seizoen beginnen. Dat kant perfect met een kalender van tien manches, waarvan slechts de beste zeven resultaten in rekening mogen worden gebracht. Wij overlopen de stand van zaken.

Kris Princen kondigde eerder al aan in ene gesprek met deze site aan dat hij een heel beperkt programma zal afwerken, terwijl we ook met Vincent Verschueren spraken en hij aangaf minstens zes en mogelijk zeven manches van het BRC te rijden, met enkele VAS-rally’s in de omgeving van zijn sponsors als uitbreiding van het programma. De VW-rijder opent met de TAC Rally.

Gregoire Munster had de intentie aan het seizoen te beginnen in Haspengouw, maar in laatste instantie werd die deelname afgeblazen. Met steun van Hyundai België wil de vicekampioen met zijn officiële Hyundai i20 Rally2 wel nog trachten naar de titel te behalen, maar of hij daarvoor nog de nodige budgetten vindt, is niet zeker, ook dat brachten wij eerder al. Regerend kampioen Adrian Fernémont komt ook terug, maar ook hij heeft nog geen details over zijn programma gegeven.

Cedric De Cecco maakt binnenkort zijn programma bekend, terwijl voor Sebastien Bedoret, vorig jaar nog officieel rijder van Skoda België, een programma in 2022 niet eens een zekerheid is. Pieter-Jan Michiel Cracco, vorig jaar de winnaar van de manche van het BRC in Ieper, komt met een Hyundai naar het kampioenschap, maar het is onzeker wanneer. Nicolas Stampaert zal dan weer zeven manches van het BRC afwerken met zijn vertrouwde Ford Fiesta Rally2 uit de ateliers van XLT Racing.

Ook buitenlandse interesse

Na ettelijke wedstrijden in het Nederlands kampioenschap, heeft Casper Nielsen vorig jaar geproefd van het BRC. Dit seizoen zal hij beide kampioenschappen combineren. De 26-jarige Deen zal de Clio Trophy Belgium (TAC Rally, Rally van Wallonië, Ardeca Ypres Rally, East Belgium Rally, Condroz Rally) betwisten met een Renault Clio Rally5 van het Nederlandse team WDM Motorsport. Casper Nielsen zal dit seizoen genavigeerd worden door Ward Hanssens, die vorig jaar de nota’s las voor Jonas Dewilde.

In de Rally van Haspengouw starten Casper Nielsen en Ward Hanssens met de Peugeot 206 RC van Mark Bierbooms. Met die wagen zal hij het Nederlands kampioenschap rijden. In ons land zal Casper Nielsen wellicht nog enkele wedstrijden rijden met een Peugeot 106 Maxi, de kleine kit car waarmee hij naam heeft gemaakt.

Mads Dalsager, genavigeerd door Jeannette Kvick, komt ook vanuit Denemarken naar Haspengouw voor de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap. Dalsager start met een Peugeot 208 R2.

Joost Custers/Communicatie BRC