Home > Circuit > In een notendop: FRACF-F4-FIAF3-FRECA

In een notendop: FRACF-F4-FIAF3-FRECA

  • FRACF/F4UAE – In Dubai werden kwalificaties verreden van wat alweer het voorlaatste weekend is van het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten en van de Regional Asian 2022. Daar noteerden we een dubbele pole position voor de Est Paul Aron (Abu Dhabi Racing by Prema) die in de Formula Regional Asian zowel zaterdag als zondag op de beste plaats mag vertrekken. In de Formule 4 kaapten Rafael Camara (Prema) en de verrassende Ivan Domingues (Xcel) de beste startplaatsen weg. Onze landgenoot Jef Machiels moet zich tevreden stellen met een 30ste en een 29ste startplaats
  • FIA F3 – De Israeliet Ido Cohen blijft nog een seizoen in de FIA Formule 3, maar hij wisselt wel naar Jenzer Motorsport. Cohen kende vorig jaar een moeilijk seizoen met een twaalfde plaats in Zandvoort als beste resultaat.
  • FRECA – In de Regional European is de strijd om de betere plaatsen losgebarsten. Na drie seizoenen in de Formule 4 zien we het debuut van Joshua Dürksen bij Arden Motorsport. Dürksen is de enige rijder uit Paraguay in Europa. Van Amersfoort Racing vervolledigde zijn bezetting met Joshua Dufek. De Zwitser zal er rijden naast Kas Haverkort en de Hongaar Levente Revesz. De Duitser Tim Tramnitz tenslotte, vicekampioen in de Duitse en Italiaanse competitie, tekende als eerste rijder bij het Italiaanse team Trident. Er zijn nu nog 21 zitjes beschikbaar van de 32, in een serie die zich toch met aardig wat talent begint te vullen.
  • Euroformula – De vicekampioen in de Spaanse F4 stapt een klasse hoger. De Deen Sebastian Øgaard werkt het komende seizoen voor Van Amersfoort Racing een campagne af in de Euroformula Open, een serie onder de Formule 3 regelgeving. Eerder deze week tekende VAR al de Italiaan Nicola Marinangeli. Samen met FIlip Ugran lijkt de bezetting van VAR nu compleet te zijn voor de Spaanse campagne.
  • F4 Spanje – In de Spaanse Formule 4 vervoegt Hugh Barter bij team Campos de reeds bevestigde Filip Jenic en George Kelstrup. Barter werd geboren in Nagoya en heeft een Japanse moeder en een Australilsche vader. Vorig jaar reed hij een eerste seizoen in de Franse F4 en haalde er twee zeges en acht podia.

foto: ©premaracing.com/media