Home > Circuit > Asian Le Mans Dubai: Nielsen Racing wint race 1

Asian Le Mans Dubai: Nielsen Racing wint race 1

Rodrigo Sales, Matt Bell en Ben Hanley wonnen onbedreigd voor Nielsen Racing de eerste wedstrijd van het openingsweekend in Dubai. Ze finishten met hun Oreca 07-Gibson met vier ronden voorsprong op de Graff Racing Oreca van Droux-Trouillet-Page, die wel het AM-klassement won. In LMP3 behaalde CD Sport met haar Ligier JS P320 een eerste en tweede plaats. Brendan Iribe, Ollie Millroy en Ben Barnicoat zegevierden met hun McLaren 720S GT3 van Inception Racing in GT.

(Foto: © Nielsen Racing)

In de openingsfase nam Trouillet voor Graff Racing even de leiding, maar buiten dat moment was ze altijd in handen van Nielsen Racing. Van de vier LMP2’s was Nielsen Racing het enige team dat niet gerangschikt werd als “AM”. In LMP3 leek DKR Engineering op weg naar een overtuigende zege tot Laurents Hörr op twintig minuten van het einde de Duqueine 08 aan de kant moest zetten. Zo behaalde CD Sport een dubbel met Jensen-Adcock-Cauhaupe voor Cresp-Doquin-Palette.

Inception Racing, het team dat geleid wordt door Bas Leinders, won GT met een dertiental seconden voorsprong op de Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 in handen van Mastronardi-Perel-Rigon. In de strijd om de laatste podiumplaats finishte Vincent Abril met een Ferrari van AF Corse net voor Joe Osborne in de McLaren van Optimum Motorsport.