Home > Circuit > Asian Le Mans Series: Dubai gevolgd door Abu Dhabi

Asian Le Mans Series: Dubai gevolgd door Abu Dhabi

Nu zaterdag start de reeks van vier wedstrijden, verdeeld over twee opeenvolgende weekends, van de Asian Le Mans Series. Zowel zaterdag als zondag wordt een wedstrijd van vier uur op het circuit van Dubai gehouden alvorens de deelnemers naar Abu Dhabi trekken. Jammer genoeg staan er dit jaar geen Belgen aan de start. De winnaars in LMP2 en LMP3 krijgen een uitnodiging om dit jaar in LMP2 aan de 24 uur van Le Mans deel te nemen. Binnen GT krijgt de kampioen de mogelijkheid om in GTE Pro of Am in de Franse uithoudingsklassieker te starten.

(Foto: © Asian Le Mans Series)

In LMP2 vinden we slechts vier wagens, waarvan drie binnen de categorie AM. Naast de Oreca van Nielsen Racing, Graff Racing en High Class Racing zet ARC Bratislava een Ligier JS P217 in. In LMP3 zijn er 9 wagens, namelijk vijf Ligier, drie Duqueine en één Ginetta. United Autosports, het team dat vorig jaar LMP3 op haar naam schreef, neemt deze keer niet deel. De winnaars van het seizoen 2019-2020, Tony Wells en Colin Noble komen opnieuw met Nielsen Racing aan de start, en zijn uiteraard één van de favorieten.

Kwantiteit en kwaliteit is zeker aanwezig binnen GT. Mercedes-AMG GT3 (2), McLaren 720S GT3 (4), Porsche 911 GT3 R (5), Ferrari 488 GT3 (5), BMW M4 GT3 (2), Audi R8 LMS GT3 Evo (1) en Aston Martin Vantage GT3 (3) vormen een startveld van 23 bolides. Herberth Motorsport verdedigt zijn titel met een ongewijzigd rijderstrio bestaande uit Alfred Renauer, Robert Renauer en Ralf Bohn. We verwachten dat o.a. Haupt Racing Team (Mercedes), Inception Racing (McLaren), Dinamic Motorsport (Porsche), AF Corse (Ferrari) en TF Sport (Aston Martin) veel weerwerk gaan bieden.

De eerste wedstrijd van vier uur begint zaterdag om 13u30 Belgische tijd. Op zondag start de wedstrijd een uur later, om 14u30. Beide races zijn live op het YouTube-kanaal van de Asian Le Mans Series te volgen.