Home > Moto > Internationaal > FIM EWC 2022: Champion Lubricants BMW Motorrad World Endurance Team kleurt Belgisch

FIM EWC 2022: Champion Lubricants BMW Motorrad World Endurance Team kleurt Belgisch

Het BMW Motorrad World Endurance Team neemt in 2022 deel aan het FIM Endurance World Championship met een sterke partner aan hun zijde. Champion Lubricants is de nieuwe technische partner van het BMW Motorrad World Endurance Team in de FIM EWC. En dat betekent een stevige Belgische insteek!

(persbericht)

Onze landgenoot en Team Manager Werner Daemen blijft waken over de #37 BMW M 1000 RR en zijn bemanning. Champion Lubricants die het team voorziet van innovatieve smeermiddelen is een aspect van de nieuwe samenwerking. Champion Lubricants is een merk van het Belgische bedrijf Wolf Oil Corporation, een van Europa’s toonaangevende onafhankelijke fabrikanten van hoogwaardige smeermiddelen met meer dan 65 jaar ervaring en expertise. Met een portfolio van meer dan 450 producten en een uitgebreid assortiment uitsluitend bestemd voor motorfietsen (motoroliën, onderhoudsproducten, vork- en transmissieoliën), brengt Champion producten op de markt die zijn ontwikkeld in het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum en getest in de meest veeleisende en extreme omstandigheden, zowel op het circuit als daarbuiten. Hierdoor kan het bedrijf oplossingen van de hoogste kwaliteit garanderen, tijdens elke afzonderlijke fabricagestap en als eindproduct.

Welkom bij de BMW Motorrad Motorsport-familie, Champion Lubricants“, zei BMW Motorrad Motorsport-directeur Marc Bongers. “Dit seizoen willen we het succesverhaal van het BMW Motorrad World Endurance Team voortzetten. We vierden de eerste FIM EWC-overwinning met de nieuwe BMW M 1000 RR in 2021 en het team eindigde het seizoen op de tweede plaats. Nu gaat het erom de volgende stap voorwaarts te zetten – wat alleen mogelijk is met sterke partners zoals Champion Lubricants. Alles is aanwezig voor een succesvolle samenwerking, zowel op als naast het circuit.

We zijn verheugd Champion Lubricants aan boord te mogen verwelkomen als technische partner in de FIM EWC“, voegt Uwe Geyer, hoofd van BMW Motorrad Motorsport Marketing, toe. “Je kunt zien hoe gepassioneerd, enthousiast en toegewijd Champion Lubricants is als het om autosport gaat. Het is een genoegen voor ons dat het bedrijf nu betrokken raakt bij motorracen als onze partner in het BMW Motorrad World Endurance Team. De plannen voor de verscheidenheid aan samenwerkingsactiviteiten laten zien hoe hecht deze samenwerking is.

We zijn trots en verheugd dat we zijn geselecteerd als officiële technische partner van het BMW Motorrad World Endurance Team“, legt Yves Decat, Global Brand Manager bij Champion Lubricants, uit. “Champion Lubricants is het merk waar racers naar toe gaan wanneer prestaties op het wereldtoneel van belang zijn. Onze smeermiddelen zijn ontworpen met geavanceerde innovaties – zoals onze Adaptive Shield-technologie – die gespecialiseerde additieven gebruiken om de motoren te beschermen en ervoor te zorgen dat ze onder extreme omstandigheden maximaal presteren. We kijken ernaar uit om deze gedurfde nieuwe samenwerking te zien evolueren en groeien gedurende drie opwindende seizoenen van uitstekend motorracen.

We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Champion Lubricants“, zegt Werner Daemen, Team Manager BMW Motorrad World Endurance Team. “De mogelijkheid om samen te werken met wereldwijde experts op het gebied van smeertechnologie zal zich direct vertalen in onze raceprestaties. Bij racen draait het allemaal om het naar een hoger niveau tillen van prestaties – we hadden een betrouwbare partner nodig die ambitieuze uitdagingen met ons kon aangaan. Deze toewijding vonden we in het Champion Lubricants-team.

De kalender 2022

Het seizoen 2022 van de FIM EWC begint met de 24 uur van Le Mans (FRA) op 16/17 april, gevolgd door de 24 uur van Spa-Francorchamps (BEL) op 4/5 juni, de 8 uur van Suzuka (JPN ) op 7 augustus en de 24-uursrace Bol d’Or in Le Castellet (FRA) op 17/18 september. Als onderdeel van de voorbereidingen voor het seizoen plant BMW Motorrad World Endurance Team verdere uitgebreide testritten met hun vier rijders Markus Reiterberger (GER), Ilya Mikhalchik (UKR), Jérémy Guarnoni (FRA) en Kenny Foray (FRA), in Cartagena , Spanje deze komende week.