Home > #Hoofdnieuws > BRC Haspengouw: Vanbellingen maakt comeback in Belgian Rally Championship

BRC Haspengouw: Vanbellingen maakt comeback in Belgian Rally Championship

Steve Vanbellingen zal aan de zijde van Els Ons voor het eerst in zijn rijk gevulde autosportcarrière aan de start van een rally komen met een Rally2-machine. De Leuvense ondernemer doet dat in de komende Rally van Haspengouw in een Ford Fiesta van J-Motorsport. Vanbellingen zijn laatste rally was de Spa Rally in 2019, alweer drie jaar geleden dus.

Spa 2019 was dus de allerlaatste wedstrijd van de 55-jarige voormalige Belgische circuitkampioen en nu stapt Vanbellingen dus opnieuw in een rallywagen. “Ik ga inderdaad met een Rally2 of ‘R5’ rijden, een nieuw gegeven voor mij en ook mijn co, Els Ons is nieuw. Ik heb ook een nieuwe partner op de wagen hangen, met ProJob”, opent Vanbellingen het gesprek met Autosportwereld.be. “Voor mij is deze eerste deelname met zo’n wagen een uitdaging en op basis van de ervaring, ga ik ook kijken wat de rest van het seizoen brengt. Het is niet uitgesloten dat we meerdere manches van het Belgian Rally Championship betwisten. Het is ook uitkijken hoe de samenwerking met J Motorsport verloopt, al ga ik uit van hun ervaring en professionalisme. De Haspengouw heb ik al meerdere malen gereden en ik ken de proeven toch wel een beetje, dus op dat vlak zouden we goed moeten zitten. Ik kijk alvast uit naar de start van een nieuw autosportseizoen en hoop echt dat alles normaal zal verlopen. Ik denk dat iedereen wel wat ‘plezier’ kan gebruiken.”     

De Haspengouw rally is de opener van het Belgische rallykampioenschap en vindt op zaterdag 26 februari plaats.

Wie de wagens van dichterbij wil bekijken dan op de klassementsproeven, kan terecht op het gratis toegankelijke serviceterrein dat heel uitgestrekt zal zijn langs de hoofdlandingsbaan van het vliegveld van Brustem. Het podium en het ‘Rally Café’ worden ondergebracht in een grote hangar centraal in het servicepark. In die hangar zullen vanaf vrijdag 25 februari om 12h inkomkaarten verkocht worden (25 euro voor alle proeven). Goed nieuws voor de toeschouwers: het parkingprobleem van in Landen is van de baan. Er is een heel grote parking voorzien vlak naast het servicepark.