Home > Rally > BRC > BRC 2022: Jimmy D’hondt zet eigen team op poten en gaat voor minstens zes wedstrijden in BRC

BRC 2022: Jimmy D’hondt zet eigen team op poten en gaat voor minstens zes wedstrijden in BRC

Jimmy D’hondt zal dit seizoen aan de start verschijnen van het Belgian Rally Championship en hij doet dat met zijn eigen, nagelnieuwe team: JD Rallysport.

Jimmy D’hondt is al enkele jaren actief in de rallysport en de man met de sanitairzaak in Gingelom doet dat aan de zijde van David Vanrijkelen. “dit jaar gooien we het over een andere boeg“, aldus D’hondt. “Ik heb een eigen assistentievrachtwagen gekocht en ga het dus zelf doen, want ook de Ford Fiesta is nu van mij. Het team krijgt ook een naam, JD Rallysport of JD Motorsport. Het programma omvat de Haspengouw, de South Belgian, de Wallonie, de Omloop, de Condroz en de Spa Rally, met mogelijk ook een deelname aan Ieper. We dingen ook mee naar de Belgian Rally Master Cup, voor rijders van meer dan 50 jaar…”

De Haspengouw rally is de opener van het Belgische rallykampioenschap en vindt op zaterdag 26 februari plaats.

Wie de wagens van dichterbij wil bekijken dan op de klassementsproeven, kan terecht op het gratis toegankelijke serviceterrein dat heel uitgestrekt zal zijn langs de hoofdlandingsbaan van het vliegveld van Brustem. Het podium en het ‘Rally Café’ worden ondergebracht in een grote hangar centraal in het servicepark. In die hangar zullen vanaf vrijdag 25 februari om 12h inkomkaarten verkocht worden (25 euro voor alle proeven). Goed nieuws voor de toeschouwers: het parkingprobleem van in Landen is van de baan. Er is een heel grote parking voorzien vlak naast het servicepark.