Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – FRECA – F4 – Indycar

In een notendop: FIA F3 – FRECA – F4 – Indycar

  • FIA F3 – De Britse GB3-kampioen Zak O’Sullivan zal bij Carlin het FIA F3 seizoen afwerken. Ook de Britse F3 mag de benaming “formule 3” niet meer hanteren en herdoopte zich vorig seizoen naar GB3 kampioenschap. In alle geval zal O’Sullivan er die andere kampioen tegenkomen, Kaylen Frederick bij Hitech, de Amerikaan die zich in 2020 nog voluit “Brits F3 kampioen” mocht noemen. Nog 11 van de 30 zitjes in de FIA Formule 3 zijn beschikbaar.
  • FRECA – De 16-jarige Colombiaan Nicolas Baptiste werd aangekondigd bij FA Racing voor een seizoen in de Formula Regional European by Alpine. Baptiste is de tiende rijder die zijn interesse betoont voor de voormalige Eurocup Formule Renault.Van de mogelijke 36 beschikbare zitjes in het regionale kampioenschap is men nog op zoek naar 24 gegadigden…
  • F4 Spanje – Georg Kelstrup zit onder dak bij team Campos voor een vervolgseizoen in de Spaanse Formule 4. De Fransman van Indonesische afkomst, Gael Julien, debuteert eveneens in Spanje bij het Drivex team. Hij treedt er aan naast de reeds aangekondigde Maksim Arkhangelskii en Bruno del Pino. .
  • Indycar – Het Juncos Hollinger team kondigde een technische samenwerking aan met het Britse Carlin. Juncos Hollinger zal materiaal aankopen van Carlin en een deel van het personeel integreren binnen het eigen team. Indy Lights programmadirecteur Steve Barker wordt de race-ingenieur van Callum Ilott. Ilott, vicekampioen in de Formule 2 in 2020, werd testrijder bij Alfa Romeo F1, maar greep naast een racezitje in de koningsklasse. Ondertussen zocht de Brit andere horizonten op in afwachting van een plaats in de F1.

archief foto Ilott:©fiaformula2.com