Home > Circuit > FIA: nieuwe benoemingen, met Belg Xavier Schene als hoofd homologatie

FIA: nieuwe benoemingen, met Belg Xavier Schene als hoofd homologatie

De eerste FIA World Council onder het voorzitterschap van Mohammed Ben Sulayem was goed voor een reeks benoemingen met onder meer de Australiër, Sam Michael, als verantwoordelijke voor de veiligheid.  

Sam Michael begon zijn F1-carrière bij Lotus in 1993, maar het was bij Williams dat hij zijn sporen verdiende, waarna ook functies binnen McLaren en het Triple Eight Supercars-team in eigen land volgden. Michael, 50 jaar oud, was enkele seizoenen werkzaam in de eenzitter-commissie van de FIA en staat nu aan het hoofd van de veiligheidscommissie, die ongevallen en problemen met de veiligheidsuitrusting in alle motorsportdisciplines bestudeert.

Andere benoemingen binnen de FIA-structuur zijn de overstap van Felipe Massa van het voorzitterschap van de CIK International Karting Commission naar het hoofd van de Drivers’ Commission, ter vervanging van Tom Kristensen, die campagne voerde voor Graham Stoker. Massa’s vervanger in de kartingcommissie is Akbar Ebrahim uit India. Bovendien volgt Deborah Mayer Michèle Mouton op als voorzitter van de commissie “Vrouwen in de motorsport”. Last but not least wordt onze landgenoot Xavier Schene hoofd van de Homologations regulations Commissie. 

De andere veranderingen ontdekt u hier: 

https://www.fia.com/news/president-mohammed-ben-sulayem-chaired-first-two-world-councils-new-fia-era