Home > Circuit > In een notendop: FRACF – F4 UAE

In een notendop: FRACF – F4 UAE

  • FRACF – Het was het weekend van Mumbai Falcons tijdens de manches voor de Aziatische Formula Regional in Dubai. In de eerste race van het weekend reed Sebastian Montoya vanop pole naar een volledig Mumbai Falcons podium met naast zich zijn teamgenoten Arthur Leclerc en Dino Beganovic. Het feest ging nog verder in de tweede race van de zaterdag met een zege van Dino Beganovic voor Michael Belov (Evans GP) terwijl Arthur Leclerc nog een andere Mumbai Falcons wagen op het podium zette. Na een tweede en een derde plaats was er dan zondag eindelijk een eerste plaats voor Arthur Leclerc. De Monegask won onbedreigd nadat uitdager Pepe Marti met de Pinnacle wagen in de fout ging. In de kampioenschapsstand blijft Leclerc nu met duidelijke cijfers, 131 punten, naar de leiding, voor Marti (96) en Montoya (92).
  • F4 UAE (1) – Prema teamgenoten Charlie Wurz en Rafael Camara kwamen als polemannen uit de kwalificaties in de Formule 4 op de piste van Dubai. Camara verzilverde die pole in de eerste race op zaterdag met een zege voor Nikita Bedrin (PHM) en Charlie Wurz (Prema). Onze jonge landgenoot Jef Machiels kwam met de Pinnacle bolide voor zijn debuut in de serie als 22ste over de lijn. In een incidentrijke tweede race ging de zege deze keer naar Wurz, voor Nikita Bedrin (PMH) en Aiden Neate (Abu Dhabi by Prema). Jef Machiels (Pinnacle) haalde opnieuw de finish op een 23ste plaats.
  • F4 UAE (2) – Rafael Camara pakte zondag dan weer in de derde race de zege in de allerlaatste ronde op Aiden Neate. Jef Machiels besloot als 26ste. De vierde en afsluitende race op zondag was een geval apart. Na een rode vlag nam de voorlopige leider Alex Dunne (Hitech) in de race zijn positie op de grid in terwijl de jonge Italiaan Andrea Antonelli (Prema) de pit in reed en gevolgd werd door de rest van het veld! Een foutieve startprocedure leverde dus het gehele veld, uitgezonderd Dunne, een bestraffing op van vijf seconden. Zege uiteraard voor Dunne met Prema teamgenoten Andrea Antonelli en Aiden Neate op de plaatsen twee en drie. Jef Machiels haalde de 25ste plaats. In de tussenstand van het kampioenschap leidt Neate (145 punten), voor Wurz (144) en een constante Inthraphuvasak (122).

foto Camara: ©premaracing.com/media