Home > #Hoofdnieuws > IGTC Kyalami: winst voor AKKA ASP, Audi Sport en Ferrari-rijders Pier Guidi en Ledogar kampioen

IGTC Kyalami: winst voor AKKA ASP, Audi Sport en Ferrari-rijders Pier Guidi en Ledogar kampioen

Raffaele Marciello, Jules Gounon en Timur Boguslavskiy schreven in Zuid-Afrika de laatste wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge voor het seizoen 2021 op hun naam. Ze wonnen de 9 uur van Kyalami met een goede vijftien seconden voorsprong op Ledogar-Molina-Pier Guidi in een Ferrari van AF Corse. De derde plaats ging naar Niederhauser-Winkelhock-van der Linde in een Audi van Saintéloc. Charles Weerts viel net naast het podium met zijn Audi R8 LMS GT3 van WRT.

(Foto: © Mercedes-AMG Motorsport)

AF Corse probeerde met haar beide Ferrari 488 GT3 met een alternatieve pitstopstrategie weerwerk te bieden aan de sterk presterende en vanop de eerste plaats gestarte #89 AKKA ASP Mercedes-AMG GT3. Door het uitvallen van de #71 Ferrari en een drive-through penalty voor de #51 lukte het plan echter niet. De opgave van de #71 met een versnellingsbakprobleem verzekerde Audi van de titel bij de constructeurs. Met een tweede plaats, met een 27 seconden voorsprong op titelconcurrenten Patric Niederhauser en Markus Winkelhock, kroonden Côme Ledogar en Alessandro Pier Guidi zich kampioen bij de rijders.

Charles Weerts werd met teamgenoten Christopher Haase en Mattia Drudi voor WRT vierde, op een vijftal seconden van de laatste podiumplaats. Nicolas Baert finishte in gezelschap van Lucas Legeret en Simon Gachet in de Audi van Sainteloc Racing vijfde, maar met tien ronden achterstand als gevolg van startproblemen bij de pitstops.

Op 15 mei start het seizoen 2022 van de Intercontinental GT Challenge op het uitdagende circuit van Bathurst.