Home > Circuit > In een notendop: F3 – F4 – F1

In een notendop: F3 – F4 – F1

  • F1 Ferrari – In de Formule 1 is men altijd op zoek naar banden met het verleden om de “top van de autosport” een link te geven met de glorie van vroeger. We zien een nieuwe poging met de benaming van de bolide voor 2022 bij Ferrari. Die zal de aanduiding F1-75 meekrijgen. In tegenstelling tot de andere teams volgt Ferrari geen progressieve typeaanduiding per jaar, maar jaarlijks een quasi lukrake greep in letter- en cijfercombinaties. Na de SF21 wordt het dus F1-75, een herinnering aan het feit dat 75 jaar geleden, op 12 maart 1947, in Maranello de eerste eigen-gebouwde wagen van Ferrari, de 125 S uit de ateliers rolde.
  • Euroformula – Filip Ugran maakt de overstap naar de Spaanse F3 gebaseerde serie. De Roemeen maakte vorig seizoen de sprong van de Italiaanse F4 naar de FIA F3, met weinig succes, en keert zich dus nu naar het Spaanse kampioenschap. Hij zal rijden voor Van Amersfoort.
  • F4 UAE – Het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten is volgend weekend aan de slag in Dubai en we zuller er het debuut zien van de 15-jarige Valerio Rinicella. Voor de Italiaan is het een seizoensopwarmertje want zijn hoofdprogramma ligt bij MP Motorsport en een campagne in de Spaanse F4. Rinicella komt uit de school van Top Gun by Pro Racing van voormalig F1 rijder Giancarlo Fisichella en talentenscout Marco Cioci.

foto: ©filipugran.com