Home > Rally > Divers > Rallyfiguur van de week: Lieven Brulez

Rallyfiguur van de week: Lieven Brulez

Foto’s ©: Lorenz Deschuyttere & Gilles Verschuere

  1. Wie is Lieven Brulez?
    Ik ben bijna 44 jaar. Mijn job is vrachtwagenchauffeur en ben gepassioneerd rallyliefhebber. Ik ben piloot met hoofzakelijke mijn broer Frederik als copiloot, maar ook anderen zoals Marjorie Neve, Colin Debue, Pedro Wydoodt, Frederic Huyghe, invallers Robbe Ghesquiere en Benny Aeck. Soms ben ik copiloot van mijn broer.
  1. Van welke wedstrijd droom je?
    Een deelname aan de Rally van Ypres! Ik heb al een akkoord met iemand die hier volledig wil in meegaan en achter staat, maar we houden dit nog efkes voor ons tot het moment er is.
  1. En van welke rallywagen?
    Seat Ibiza, zoals we voordien hadden, maar iets meer uitgebreed, iets sneller en qua mechaniek ook een trap hoger zowel motorisch, ophanging, versnellingsbak als binnenin een stukje moderner en meer afgewerkt.
  1. Wie is je voorbeeld?
    Ik heb er 3. Als eerste, Andreas Mikkelsen, ik ben altijd zot geweest van de VW group rallywagens en Andreas zijn rijstijl. Als tweede Ott Tanak. Die kerel zie ik toch ook graag bezig. Als laatste is er nog Kris Princen waar ik toch ook een grote bewondering voor heb.
  1. Wat wil je nog bereiken?
    Zoals reeds gezegd, een nieuwe Seat, Rally van Ypres kunnen toevoegen aan mijn deelnames en voor de rest heb ik een goede entourage rond mij in het rallygebeuren waar ik het gevoel heb een graag geziene mens te zijn, dus veel meer kan je niet verwachten denk ik.