Home > Circuit > In een notendop: Ford Mustang GT3, GT World, Super GT, British GT en DTM

In een notendop: Ford Mustang GT3, GT World, Super GT, British GT en DTM

GT3 – Ford Performance kondigde de ontwikkeling van een Ford Mustang GT3 aan die in 2024 zijn debuut zal maken. Voor 2023 wordt een nieuwe Mustang GT4 voorzien.

GT World – Adrien De Leener zit dit jaar opnieuw aan het stuur van een Porsche 911 GT3 R van Dinamic Motorsport in de GT World Challenge Sprint Cup. Zijn teamgenoot wordt de ervaren Duitser Christian Engelhart.

Super GT – Augusto Farfus trekt naar het land van de rijzende zon. Hij zal er komend seizoen samen met voormalig 24 uur van Le Mans-winnaar Seiji Ara een BMW M4 GT3 van Studie in de GT300-klasse besturen. Indien Farfus door reisbeperkingen Japan niet binnen mag, neemt Tsubasa Kondo plaats naast Ara.

British GT – Assetto Motorsport komt met een Bentley Continental GT3 voor Mark Sansom en Andy Meyrick aan de start in het Britse uithoudingskampioenschap. Het Engelste team zet ook een Ginetta G56 GT4 in voor Freddie Tomlinson, zoon van Ginetta-eigenaar Lawrence Tomlinson, en Joe Wheeler.

DTM – T3 Motorsport neemt in 2022 met twee Audi R8 LMS deel aan de DTM Trophy. John Paul Southern Jr. is de eerste rijder die werd bekendgemaakt.

(Foto: © Adrien De Leener)