Home > Circuit > FRACF: Mini leidt F3 Asia na eerste raceweekend

FRACF: Mini leidt F3 Asia na eerste raceweekend

N zijn openingszege op zaterdag moest Sebastian Monyoya genoegen nemen met enkele ereplaatsen (vierde en tiende) ter wijl de zeges in de twee races op zondag gingen naar beide “Gabriels”.

foto: ©asian-f3.hitechgp.co.uk

De Brazilaan Gabriel Bortoleto won race 2 en zijn land- en teamgenoot Fluxa maakte er een dubbelzege van voor 3Y by R-Ace GP. Arthur Leclerc (Mumbai Falcons) werd derde.

De afsluitende race op zondag was voor de Italiaan Gabriele Mini (Hitech) met Jak Crawford (Abu Dhabi Racing by Prema) en Isack Hadjar (Hitech) die het podium vervolledigden. Nog te noteren was een zware crash bij de start van de derde race. Cem Bolukbasi (Evans GP) kwam niet van zijn gridplaats en Amna Al Qubaisi (Abu Dhabi Racing by Prema) reed volop op hem in. De beide rijders kwamen met de schrik vrij en na een rode vlag kon de race worden herstart.

Na dit eerste weekend leidt Mini met 43 punten voor Leclerc (40) en Montoya (38). De volgende drie raceweekends vinden allemaal plaats op het circuit van Dubai, en het begint nu al volgend weekend.