Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Ogier dicht bij de zege, Hyundai dramatisch. Munster en Loix op podiumkoers

WRC Monte-Carlo: Ogier dicht bij de zege, Hyundai dramatisch. Munster en Loix op podiumkoers

De 90ste editie van de Monte-Carlo lijkt in een definitieve plooi te liggen. Ogier reed een ijzersterke slotproef met sneeuw, pakte goed 15 seconden en heeft nu 21,1 seconden bonus op zijn Franse rivaal. De man van de namiddag was echter Kalle Rovaperä die in zijn Yaris GR de beide proeven won en nu druk op Craig Breen zet en dat in de strijd om de laatste podiumplaats.

Een bandenkeuze en wat sneeuw, meer was er niet nodig om de kloof tussen de beide Franse wereldkampioenen beslissend te maken. Met meer dan 20 seconden bonus lijkt het onwaarschijnlijk dat Loeb in zijn Ford Puma Ogier nog zal kunnen bedreigen. In de strijd om het ‘brons’ heeft Craig Breen (Ford) nu 37 seconden bonus op een opzittende Kalle Rovanperä (Toyota), die op de openingsavond veel tijd verloor.

Hyundai dramatisch

Achter dat viertal gaapt een enorme kloof, met Gus Greensmith in zijn Puma op meer dan zes minuten en Thierry Neuville op meer dan zeven minuten. Na de eerdere problemen deze ochtend, brak Neuville ook nog eens een veerpoot van Hyundai deze namiddag en alle kansen op een degelijk resultaat zijn weg voor de Belg. Ott Tänak heeft ondertussen opgegeven en Oliver Solberg is 28ste op veertig minuten… Hyundai start met andere woorden dramatisch aan dit WK.

Takamoto Katsuta (Toyota) ging nog van de baan in de slotproef van vandaag, de rest zijn we al langer kwijt. In WRC2 leidt Andreas Mikkelsen (Skoda) voor de sterke Tsjech Erik Cais (Ford Fiesta) en onze landgenoot Grégoire Munster, die zonder zijn tijdverlies op donderdag door zijn lichten voor de zege had gevochten. Freddy Loix is tiende in zijn Skoda en derde ‘Master’.

Zondag 23 januari 2022

  • 08:45 – SS14 – La Penne / Collongues 1 (19,37 km)
  • 10:08 – SS15 – Briançonnet / Entrevaux 1 (14,26 km)
  • 10:53 – SS16 – La Penne / Collongues 2 (19,37 km)
  • 12:18 – SS17 – Briançonnet / Entrevaux 2 (14,26 km) – Power Stage