Home > Circuit > Roar Daytona: Acura snelst in vrije trainingen, Jan Heylen bovenaan in GTD

Roar Daytona: Acura snelst in vrije trainingen, Jan Heylen bovenaan in GTD

In aanloop naar de kwalificatierace zijn momenteel drie trainingssessies, waarvan twee op vrijdag, in Daytona afgewerkt. Ricky Taylor was twee keer het snelst in zijn Konica Minolta Acura ARX-05. Tom Blomqvist stond met de Acura van Meyer Shank Racing ook een keer bovenaan. Jan Heylen legde in zijn Porsche van Wright Motorsports het snelste rondje in een GTD-wagen op vrijdag af.

(Foto’s: © Wayne Taylor Racing, Muehlner Motorsports America, Porsche Motorsport, Team Proton Competition, Aston Martin Racing)

“Er is geen betere manier om de Roar te starten” aldus Jan Heylen op vrijdag. “De wagen voelde goed aan en ik hou van dit evenement.” Over de 35 GT’s verdeeld over GTD en GTD Pro is Jan ook opgetogen. “Voor mij was het bericht dat we onder dezelfde regels zouden racen als GTD Pro leuk nieuws! Het is druk op de baan en het doet me denken aan enkele grote startvelden uit mijn jeugdjaren.”

Naast de snelste tijd van Heylen in sessie 1, zette teamgenoot Zacharie Robichon de Porsche van Wright Motorsports op de achtste plaats in sessie 2 en werd Jan achtste in sessie 3.

In LMP3 klokte Ugo de Wilde in de drie sessies de zesde, de vijfde en de tweede chrono.

Hoe presteerden de Belgen in GTD Pro? Laurens Vanthoor was respectievelijk zevende en derde. In sessie 3 zette zijn teamgenoot Dennis Olsen de Porsche 911 GT3 R van KCMG op de derde plaats. Alessio Picariello was met zijn Porsche van WeatherTech Racing in sessie 1 achtste en in sessie 3 tweede. Zijn teamgenoot Matteo Cairoli was achtste in sessie 2. De Aston Martin Vantage GT3 van Maxime Martin was zesde en twee keer negende. De tijden werden door de ploeggenoten van Martin gerealiseerd.

Na de kwalificaties van vanavond 21u25 Belgische tijd, vindt nog een afsluitende vrije training plaats.