Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: strijd op twee fronten, Belgen op podiumkoers

WRC Monte-Carlo: strijd op twee fronten, Belgen op podiumkoers

De editie 2022 van de Monte-Carlo lijkt er een te worden met twee snelheden. De eerste is de strijd om de zege tussen de twee Franse grootmeesters van de rallysport, Sébastien Loeb in de Ford Puma en wereldkampioen Sébastien Ogier in zijn Toyota Yaris, terwijl daarachter de andere rijders, die op lange termijn om de wereldtitel zullen strijden hun wedstrijd rijden.

Voorlopig leidt Sébastien Loeb met net geen tien seconden bonus op Sébastien Ogier, terwijl de eerste WK-strijder, Elfyn Evans (Toyota), als derde al op 22 seconden volgt. Thierry Neuville is in zijn Hyundai vierde, maar al op 47,8 seconden. Onze landgenoot leidt een kwartet achtervolgers, met in volgorde zijn teamgenoot Ott Tänak en de beide Ford-rijders Craig Breen en Gus Greensmith, die overigens zijn eerste KP ooit won vandaag.

De strijd is op alle fronten nog open en dat op een parcours dat moeilijker is dan verwacht met rijm en ijzel die zowel ’s morgens als ’s avonds een behoorlijke rol spelen.

In WRC2 leidt DG Sport dankzij Stéphane Lefèbvre (Citroën), voor Andreas Mikkelsen (Skoda) en Yohan Rossel (Citroën). Grégoire Munster (Hyundai) is zesde en derde WRC2 Junior. Freddy Loix (Skoda) is derde bij de Masters. Tim Van Parijs is vijfde in RC4 met zijn PTR Clio.

Programma zaterdag 22 januari

• 08:17 – SS9 – Le Fugeret / Thorame-Haute (16,80 km)
• 10:08 – SS10 – Saint-Jeannet / Malijai 1 (17,04 km)
• 11:16 – SS11 – Saint-Geniez / Thoard 1 (20,79 km)
• 14:08 – SS12 – Saint-Jeannet / Malijai 2 (17,04 km)
• 15:16 – SS13 – Saint-Geniez / Thoard 2 (20.79 km)