Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Loeb pakt vrijdagochtend en leidt in opener WRC

WRC Monte-Carlo: Loeb pakt vrijdagochtend en leidt in opener WRC

De vrijdagochtend van de 90ste editie van de Monte-Carlo gaf een ietwat ander beeld dan de start in het duister op donderdag. Sébastien Ogier verloor wat tijd op de slotproef in Entrevaux en moet de leiding afstaan aan zijn landgenoot Sébastien Loeb in de fantastisch ogende Ford Puma. Loeb reed alle scratch van de ochtend.

Veel zwart ijs en een wat onzekere Ogier in de slotproef van de ochtend, waren voldoende om Sébastien Loeb naar de leiding te zien opschuiven in deze toch wel boeiende editie van de Monte-Carlo. Er is bovendien veel volk op de proeven en de ambiance is zeer ‘rally’. De Franse vedette Loeb is onstopbaar in het nieuwe product van M-Sport en telt nu al 10,6 seconden bonus op Elfyn Evans en 13 seconden voorsprong op Sébastien Ogier.

Neuville schuift op

Het goede nieuws komt uit het Belgisch-Koreaanse kamp, want Thierry Neuville schuift langzaam naar voren op. Onze landgenoot is bij de les en volgt nu als vierde, achter Loeb, Evans (Toyota) en Ogier (Toyota) en liet een zesde en twee derde tijden noteren. De nota’s van de ouvreurs bij Neuville leken in deze behoorlijk in orde. Neuville moet wel al meer dan 40 seconden goedmaken op de leider Loeb. Craig Breen (Ford) maakt de top 5 volledig.

Adrien Fourmaux (Ford) gaf na een zware crash op en een goed gestarte Gus Greensmith worstelde tijdens de slotproef met het hybride systeem van de Puma en zakte van vier naar zeven, achter Ott Tänak (Hyundai) die ook wakker lijkt te worden.

Programma vrijdagnamiddag

14:16 – SS6 – Roure / Beuil 2 (18,33 km)
15:19 – SS7 – Guillaume / Péone / Valberg 2 (13,49 km)
16:37 – SS8 – Val-de-Chalvagne / Entrevaux 2 (17,11 km)