Home > #Hoofdnieuws > GT – TCR: Audi Sport met vier Belgen. Gilles Magnus maakt zijn opwachting

GT – TCR: Audi Sport met vier Belgen. Gilles Magnus maakt zijn opwachting

Audi Sport customer racing gaat het autosportseizoen 2022 in met een mix van gevestigde waarden en veelbelovende jonge rijders, waaronder ook Gilles Magnus, naast drie andere landgenoten. Audi Sport customer rekent op niet minder dan 16 rijders, naast de fabrieksrijders René Rast en Nico Müller.

Foto: © Audi Sport

We hebben onze line-up opnieuw verjongd en zijn ideaal gepositioneerd voor alle uitdagingen in zowel de GT3-racerij als de WTCR-toerwagenracerij“, geeft Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing als duiding. “Van jonge talenten tot gevestigde namen, we hebben een veelbelovende mix van internationale rijders.”

Vier Belgen

Een kern van 13 rijders blijft ongewijzigd aan het werk voor Audi Sport customer racing. De Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts wonnen onlangs samen twee Fanatec GT World Challenge Europe-titels, wat bijdraagt tot een totaal van vijf kampioenschapsoverwinningen voor Team WRT en zij blijven bij Audi Sport. Vanthoor won in januari ook de 24 uur van Dubai. Een andere landgenoot, Frédéric Vervisch, die in GT-sportwagens en TCR-toerwagens rijdt, behaalde de eerste overwinning met de Audi RS 3 LMS gen II en werd vorig jaar tweede in het FIA WTCR. Gilles Magnus won uiteraard het stuurwiel van het RACB National Team. Sindsdien won de Antwerpenaar, nu 22, in 2020 de FIA WTCR Rookie Driver Award in de Audi RS 3 LMS en een jaar later de WTCR Trophy. Daarnaast was hij vorig jaar de eerste privérijder die een overwinning scoorde in de nieuwe Audi RS 3 LMS gen II.

Rast en Muller

Ook nieuw in het Audi-team zijn Luca Engstler en Ricardo Feller. De zestien rijders worden versterkt door Nico Müller, winnaar van de 24 uur van de Nürburgring in 2015, en drievoudig DTM-kampioen René Rast. Hij behaalde al drie algemene 24-uursoverwinningen in de Audi R8 LMS en werd in 2014 kampioen in de ADAC GT Masters.

En nog veel meer

De Fransman Nathanaël Berthon hielp vorig jaar met succes bij de ontwikkeling van de Audi RS 3 LMS tijdens tests en in het FIA WTCR. Mattia Drudi uit Italië won met twee teamgenoten de Campionato Italiano GT Endurance van 2021. De Duitser Christopher Haase heeft sinds 2009 al twee kampioenstitels, vier 24 uursraces en vele andere races voor Audi gewonnen. Zijn landgenoot Pierre Kaffer, winnaar van de 24 uur van de Nürburgring in 2019, is een gewilde en ervaren teamgenoot bij klantenteams. Kelvin van der Linde uit Zuid-Afrika, winnaar van de 24 uur van de Nürburgring en tweevoudig kampioen van de ADAC GT Masters, zette zijn winning streak in de DTM voort. Hij won in 2021 vier races en streed in zijn debuutseizoen om de titel.

De Duitser Dennis Marschall breidde zijn tot nu toe overwegend nationale race-expertise in 2021 uit in de Silver Cup-klasse van de GT World Challenge Europe. Zijn landgenoot Christopher Mies blijft de meest succesvolle Audi Sport-rijder na zijn vijfde titel in een Audi R8 LMS, met name afgelopen seizoen in de ADAC GT Masters. Goed een week geleden won hij met WRT ook nog de 24 uur van Dubai. De Zwitser Patric Niederhauser, 2019 ADAC GT Masters-kampioen, vierde vorig jaar zijn eerste grote endurancesucces voor Audi tijdens de Indianapolis 8 Hours. De Duitser Frank Stippler blijft een veelgevraagd expert voor de races in de Eifel als tweevoudig winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring en met zijn ongeëvenaarde Nordschleife-ervaring. De Duitser Markus Winkelhock, ten slotte, breidde zijn sterke staat van dienst in het enduranceracen verder uit met een overwinning in de Indianapolis 8 Hour en zijn zesde overwinning in een 24 uursrace, ditmaal in Sebring.

Afscheid

Naast het vertrek van Mike Rockenfeller aan het einde van het seizoen 2021, verlaat ook Rahel Frey de Audi-rijdersselectie.