Home > F1 > In een notendop: Formule 1

In een notendop: Formule 1

  • Aston Martin – De voormalige topman van BMW Motorsport, Luxemburger Mike Krack, werd aangekondigd als de nieuwe teammanager voor het Aston Martin F1 team. Krack was onder andere verantwoordelijk voor de programma’s in de Formula E, GT en IMSA en was eerder ook actief in de F1 onder Sauber-BMW. Hij vervangt bij Aston Martin, Otmar Szafnauer. Aston Martin is trouwens de eerste renstal die de voorstelling van zijn nieuwe bolide aankondigde: de AMR22, gebouwd voor de 2022 reglementering, wordt voorgesteld op 10 februari.
  • Alpine – Bij het Franse Alpine F1 team verlaat operationeel directeur Marcin Budkowski de rangen. De geruchten gaan dat net Otmar Szafnauer zijn opwachting zou kunnen maken bij de Franse renstal.
  • Yas Marina – De nieuwe FIA president, Mohammed Ben Sulayem, zal de afhandeling van de laatste Grand Prix van het seizoen 2021 met de FIA samen bekijken. Het zou erop kunnen wijzen dat de positie van FIA wedstrijdleider Michael Masi ter discussie staat.
  • VW en Audi – Een laatste gerucht, een serieus bommetje, is dat de VAG groep, met VW en Audi, naar de F1 zou kunnen komen. Dat beweert de Duitse krant Frankfurter Allegemeine Zeitung. VW schoof mee aan bij de discussies over de technische reglementen, deze zomer, en zou over de streep kunnen getrokken worden als er meer wordt ingezet op alternatieve brandstoffen als synthetische benzine, een specialiteit van het merk. De beslissing zou voor eind februari kunnen vallen en dan zou een VW of Audi F1 team zijn opwachting kunnen maken vanaf 2026.

foto:©Vanellus Foto onder CC BY-SA 3.0 op commons.wikimedia.org