Home > Circuit > In een notendop: F.Toyota – F2 – F3

In een notendop: F.Toyota – F2 – F3

  • F. Toyota – Gazoo Racing Nieuw-Zeeland zou zijn Toyota FT-60 bolides in actie zien tijdens de 67e Grand Prix van Nieuw-Zeeland volgende maand, maar door recente Covid veranderingen moeten de organisatoren de handdoek gooien. De inreisbeperkingen en de grenscontroles maken het onmogelijk om het evenement te houden. Bovendien is het moeilijk om voor alle deelnemers en de teams voldoende quarantaineplaatsen te vinden.
  • F2/F3 – De pre-season tests van de Formule 2 en Formule 3 werden op vrijdag 7 januari bekend gemaakt. In F2 rijdt men van van 2 tot 4 maart op het circuit van Sakhir (Bahrein) en van 12 tot 14 april in Barcelona. De Formule 3 rijdt ook in Catalonië, maar dan op 15 en 16 april. Tenslotte heeft de Formule 3 recht op een extra tussenstop in Jerez (Spanje), op 5 en 6 april. Zowel het F2 als het F3 seizoen begint op 20 maart in Bahrein, het openingsweekend van de Formule 1.
  • FIA F3 – Arthur Leclerc, de jongere broer van Charles, zal een tweede seizoen in de FIA Formule 3 aanvangen met het Italiaanse Prema. Hij zal er rijden naast mede- Ferrari Driver Academy leerling Oliver Bearman. De Brit, regerend Italiaans en Duits F4 kampioen, werd al eerder aangekondigd bij Prema.

foto: ©toyotagaazoracing.co.nz