Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2022: Loeb wint, Al-Attiyah blijft leider met 45 minuten bonus

Dakar 2022: Loeb wint, Al-Attiyah blijft leider met 45 minuten bonus

In de Dakar is de eerste rit na de rustdag afgewerkt, met een dagzege voor Sébastien Loeb en onze landgenoot Fabian Lurquin in hun BRX. Het Frans-Belgische duo ging leider Nasser Al-Attiyah in zijn Overdrive Toyota met vijf minuten vooraf en komt in de tussenstand terug tot op net geen drie kwartier van de Qatarees. Carlos Sainz werd in zijn elektrische Audi derde.

Foto: © ASO/Lopez

De eerste rit na de rustdag leidde de deelnemers van Riyad naar Al Dawadimi met 402 kilometer tegen de chrono. Loeb won dus en zet een bescheiden offensief in tegen de ongenaakbare leider Al-Attiyah. In zijn offensief pakt hij alvast de tweede plaats weer over van Yazeed Al Rajhi in een tweede Ovderdrive Toyota. Ook de vierde plaats is voor Toyota, met de Argentijn Lucio Álvarez. De vijfde plaats is knap voor de Pool Jakub Przygoński in een private MINI.

Bij de motoren werd het klassement helemaal overhoop gehaald. De Fransman Adrien Van Beveren (Yamaha) is de nieuwe leider in de wedstrijd, terwijl de dagzege was weggelegd voor Honda-rijder Jose Ignacio Cornejo Florimo. Sam Sunderland (GasGas) zakt naar de vierde stek.

Er staan deze week nog vijf ritten op het programma, maar het weinig waarschijnlijk dat er nog veel in deze veelal saaie Dakar verandert.