Home > Circuit > Gulf 12 Hours: 2 Seas Motorsport leidt, pech voor Dries Vanthoor

Gulf 12 Hours: 2 Seas Motorsport leidt, pech voor Dries Vanthoor

Na de eerste helft van zes uur, leiden Ben Barnicoat, Martin Kodric en Isa Al-Khalifa in hun Mercedes-AMG GT3 Evo van 2 Seas Motorsports met vier seconden voorsprong op teamgenoten Ian Loggie, Morgan Tillbrook en Casper Stevenson. Op de derde plaats vinden we de Ferrari 488 GT3 van AF Corse die een ronde achterstand telt. Door een technisch probleem verzeilde de Attempto Racing Audi van Dries Vanthoor onderaan het klassement.

(Foto: © Gulf 12 Hours)

Na iets meer dan vier uur racen kwam Vanthoors teamgenoot Alex Aka, die toen zevende was, met de Audi R8 LMS GT3 tot stilstand op het circuit. De wagen werd op een vrachtwagen teruggebracht naar de pits zodat Attempto Racing na reparaties haar weg zou kunnen verderzetten. Tijdens een voorgaande pitstop was het team al aan het sleutelen aan de achterzijde van de auto en ook nu lijkt het erop dat de problemen zich daar aan de achterwielophanging situeren. Bij het einde van deel 1 waren de Attempto Racing-technici nog druk aan het werk.

De teams krijgen nu een kleine twee uur om de wagens in orde te brengen voor het resterende deel van zes uur dat om 14u33 Belgische tijd van start gaat.