Home > Circuit > AC Motorsport klaar voor de 24 uur van Dubai

AC Motorsport klaar voor de 24 uur van Dubai

Van 13 tot 15 januari vindt de zeventiende editie van de 24 uur van Dubai plaats, de meest in het oog springende wedstrijd van de 24H Series. In 2020 wist AC Motorsport de TCE-klasse te winnen, en het team wil deze prestatie in 2022 graag herhalen met één van haar twee Audi RS3 LMS DSG.

(Foto: © Petr Fryba / Stéphane Perrin)

Op #188 vinden we de Fransman Stéphane Perrin terug. Voor hij aan het stuur van een racewagen zat, werkte hij o.a. bij Larrousse en Ligier in de Formule 1 en voor de FIA. “We hebben een line-up die ervaring aan snelheid koppelt”, stelt Stéphane. “Naast mijn gebruikelijke teamgenoot Mathieu Detry deel ik de wagen met Stéphane Lémeret en Yannick Mettler. Dit betekent dat we sterke troeven in handen hebben.”

AC Motorsport sloot 2021 af met een overwinning in de TCE-klasse bij de 24 uur van Sebring. “In Florida hebben we een nieuwe stap voorwaarts gezet door de remmen van de RS 3 LMS TCR te optimaliseren”, aldus Perrin. “We zijn zeer optimistisch. Stéphane Lémeret heeft zin om een overwinning aan zijn reeds indrukwekkend palmares toe te voegen, en de snelheid van Yannick Mettler is vergelijkbaar met deze van Mathieu Detry. We hebben elk al minstens één 24 uursrace gewonnen en de doelstelling is zonder twijfel om op zaterdagmiddag op een dromedaris door de pitlane te wandelen.”

De andere Audi van AC Motorsport wordt bestuurd door Jurgen van den Broeck, de Zuid-Afrikaan Bradley Scorer en de Fransen Olivier Baron en Ivars Vallers. Op vrijdag 14 januari om 15u lokale tijd gaan de lichten op groen.