Home > Circuit > In een notendop: FRECA – TCR – F4/VAE

In een notendop: FRECA – TCR – F4/VAE

  • FRECA – Het Italiaanse DR Formula verdwijnt uit de Formula Regional. Zij geven hun plaats en het materiaal door aan het Ierse Donegan Racing. Dat is eigendom van de 24-jarige Ier Keith Donegan, die wat ervaring heeft in Formule Ford en US Pro 2000. Of hij teambaas wordt, dan wel zelf zal rijden is niet duidelijk.
  • TCR Europe – Het Europese toerwagenkampioenschap doet het volgend seizoen met Kumho banden. Bovendien wordt ook de puntentelling herzien voor de kwalificaties. Daar krijgen de zes rijders die de Q1 betwisten voortaan 6-5-4-3-2-1 punten, in Q2 krijgen slechts de snelste vijf punten (10-7-5-4-3).
  • F4 VAE – De start van de Formule 4 competitie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is met een week uitgesteld. Alles heeft te maken met een nieuw decreet dat werd uitgevaardigd door de regering van de Emiraten, waardoor de werkweek vier en een halve dag wordt. Het weekeinde werd gezet op zaterdag en zondag en de vrijdag, een heilige dag in de moslimwereld, wordt een halve werkdag. Daardoor hoeft het format van vroeger, met collectieve tests op donderdag en de kwalificaties en wedstrijden op vrijdag en zaterdag, niet meer te worden gevolgd. De eerste wedstrijden zijn er nu in het weekend van 23 januari op Yas Marina. De kalender loopt nu ook perfect samen met die van de Formula Regional Asia.

foto:©premaracing