Home > Rally > Dakar 2022: mooi debuut voor Igor Bouwens

Dakar 2022: mooi debuut voor Igor Bouwens

Igor Bouwens heeft een uitstekende zaak gedaan in de eerste echte rit van de Dakar. Gestart als 34ste truck kwam hij als zestiende over de meet en dat is ook zijn plaats in het algemene klassement. Hij wist zondag dus 18 plaatsen op te schuiven.

(persbericht)

De Dakarkaravaan kreeg zondag 333 kilometer tegen de chrono voor de wielen. Daarin inbegrepen zaten mul zand – al had het ’s nachts hard geregend – en ook serieuze uitdagingen in de navigatie. Maar Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom sloegen zich heel goed door de beproevingen. Door een klein probleem in de proloog moesten ze als 34ste starten met veel tragere voertuigen voor hen. Maar ze wisten de ene na de andere tegenstander op te rapen en rukten op naar de zestiende plaats. Dat betekent meteen ook dat ze maandag meer op hun plaats kunnen starten, tussen de grote mensen in de truckwereld.

Igor Bouwens: “Vandaag was het leuk, als je zoveel mensen kan inhalen. Helaas verlies je daardoor veel tijd. Ik had gedacht voor het donker binnen te komen, maar dat is niet gelukt. We hebben anderhalf uur in het donker moeten rijden. Dat is gevaarlijker en je rijdt ook trager. Mechanisch hebben we geen enkel probleem gehad. De duinen waren meteen heel serieus, soms leek het alsof we van een muur naar beneden reden. Het was opletten. Maar ik ben heel tevreden. We zijn stilaan aan het opbouwen.