Home > Rally > Dakar: Bouwens en Gregoor Racing, de eerste bivak zit erop

Dakar: Bouwens en Gregoor Racing, de eerste bivak zit erop

De Dakar is nu echt begonnen voor Igor Bouwens en het Gregoor Racing Team. De proloog zit erop, het eerste bivak is bereikt en de tentjes staan recht.

(persbericht)

Het was een lange dag met meer dan 900 kilometer verbinding van Jeddah naar Ha’il. Rond 15 uur in de namiddag nam Igor de start van de proloog, een korte proef van 19 kilometer.
“Ik had heel snel twee trucks die voor mij gestart waren beet en ook het navigeren verliep prima. Maar toen we de motor hard moest werken in mul zand liep de temperatuur van de intercooler te hoog op en daarmee heb ik een paar minuten verloren. Maar heel tevreden van deze eerste kilometers.”

Navigatrice Syndiely Wade sloot zich daarbij aan: “Op zo’n proef van 19 kilometer kan je weinig winnen maar heel veel verliezen. We hebben het verstandig aangepakt en Igor heeft goed gereden.”

Copiloot Ulrich Boerboom: “We hebben het rustig gedaan om te kijken of alles goed ging, ook met de navigatie, en dat is allemaal prima verlopen. We hebben een paar minuten verloren met een klein technisch probleempje, maar in deze etappe is dat niet zo belangrijk. Zondag begint het serieuze werk en dan zullen we zien of we ons klassement kunnen verbeteren.”

Na de proef volgde nog een lange verbinding naar het officiële startpodium in Ha’il, maar toen was het al 22 uur ’s avonds. Op zondag 2 januari, na een eerste nacht in de tent, wacht de eerste echte rit, een lus met start en aankomst in Ha’il en met naar verluidt veel duinenzand.