Home > #Hoofdnieuws > FFSA F4: Lorens Lecertua met debuut in Franse Formule 4

FFSA F4: Lorens Lecertua met debuut in Franse Formule 4

Het Franse F4-kampioenschap, beheerd door de FFSA Academy, bereidt zich voor op een intens seizoen in 2022. Het succes van voorgaande jaren heeft zich over de landsgrenzen verspreid en de 22 rijders die momenteel zijn ingeschreven worden staan voor 10 verschillende nationaliteiten Onder hen één Belg: Lorens Lecertua

foto: ©ffsaacademy.org

De presentatie van de tweede generatie Franse F4 heeft de aantrekkingskracht van dit unieke kampioenschap, waar de opleiding van jonge coureurs centraal staat, verder vergroot. In 2022 is de Formule 4 nog verbeterd op het gebied van prestaties om de kloof met de eenzitters in de hogere categorieën, die de deelnemers wachten in de volgende fase van hun carrière, te verkleinen. De veiligheid is ook verhoogd in lijn met de nieuwste FIA-normen, waaronder de halo. Bovendien blijven de kosten van het Franse seizoen in een uiterst competitief bereik an de zeven bijeenkomsten zullen er twee buiten Frankrijk plaatsvinden. Eén daarvan is alvast het circuit van Spa-Francorchamps.

Aan het einde van het jaar telt de lijst voor 2022 al 22 inschrijvingen: 12 Fransen, twee Japanners, een Amerikaan, een Australiër, een Indiër, een Zwitsers, een Belg en verder rijders uit Colombia, Ecuador en Andorra.

De runner-up van 2021, Hugh Barter, zal aan het begin van zijn tweede seizoen bij de FFSA Academy staan, net als de vier junioren Alessandro Giusti, Dario Cabanelas, Enzo Geraci en Pierre-Alexandre Provost, die allemaal terug in de jacht op de titel na een zeer positieve eerste ervaring, net als Gael Julien, die in 2021 als zevende eindigde.

De debutanten worden de twee Japanse winnaars van de Suzuka Circuit Racing School-beurs, Yuto Nomura en Souta Arao, evenals de Indiër Amir Sayed. Verder twee Zuid-Amerikaanse rijders met de Colombiaan Jeronimo Berrio en de Ecuadoraan Mateo Villagomez, terwijl de Amerikaan Luciano Morano, de Andorrese Pol Lopez en ook onze jonge kartman Lorens Lecertua hun eerste stappen in de autoracerij zullen zetten. Vijf coureurs van het Franse Junior Karting Championship volgen hetpad van de FFSA Academy naar de eenzitters: Pablo Sarrazin, Romain Andriolo, Leny Reveillère, Louis Pelet en Enzo Peugeot, naast drie andere Franse nieuwkomers Edgar Pierre, Enzo Richer en Antoine Fernande.

Kalender 2022
Frans F4-kampioenschap

1 Nogaro, Frankrijk 16 tot 18 april

2 Pau, Frankrijk 6 tot 8 mei

3 Magny-Cours, Frankrijk 13 tot 15 mei

4 Spa-Francorchamps, België 28-30 juli

5 Lédenon, Frankrijk 9 tot 11 september

6 Valencia, Spanje 16 tot 18 september

7 Paul Ricard, Frankrijk 14 tot 16 oktober