Home > #Hoofdnieuws > WRC 2022: M-Sport met Fourmaux voor het hele seizoen. Loeb in de Monte-Carlo

WRC 2022: M-Sport met Fourmaux voor het hele seizoen. Loeb in de Monte-Carlo

M-Sport heeft bekend gemaakt dat Adrien Fourmaux en Sébastien Loeb zich in Monte-Carlo bij Craig Breen en Gus Greensmith zullen voegen bij het team van M-Sport Ford en dat uiteraard in de nieuwe Puma Hybrid Rally1. Samen met Breen en Greensmith vormt de Fransman Fourmaux het M-Sport-trio voor de volledige 2022 World Rally Championship-campagne.

Foto’s: © M-Sport

Fourmaux begon zijn rallycarrière vijf jaar geleden en maakte sinds zijn debuut in 2019 een bliksemsnelle opmars in het WRC. Zijn eerste seizoen in WRC2, achter het stuur van een M-Sport Ford Fiesta Rally2, leverde hem twee podiumplaatsen op: in de Monte-Carlo (derde) en in de Rally GB (tweede). In het seizoen 2021 stapte Fourmaux over naar de Ford Fiesta WRC tijdens de Rally van Kroatië, waar hij het beste resultaat uit zijn carrière behaalde met een vijfde plaats algemeen. Fourmaux was vanaf het begin nauw betrokken bij het testprogramma van de nieuwe Puma Hybrid Rally1 en bevindt zich in een perfecte positie om zijn debuut in het WRC in de best mogelijke vorm te beginnen.

Sébastien Loeb maakt WRC comeback

Negenvoudig FIA World Rally Champion, Sébastien Loeb, zal het M-Sport Ford World Rally Team vervoegen om deel te nemen aan de Rallye Monte-Carlo van 2022, een evenement dat hij al zeven keer eerder won. Loeb herschreef de recordboeken van het FIA World Rally Championship, maar was ook succesvol actief in andere disciplines. In zijn nieuwste WRC-avontuur bundelt Loeb zijn krachten met co-pilote Isabelle Galmiche.