Home > #Hoofdnieuws > Wie is de ondernemer achter… Steve Vanbellingen?

Wie is de ondernemer achter… Steve Vanbellingen?

De wintermaanden komen eraan en dan valt de autosport toch een beetje stil. Autosportwereld.be neemt echter geen winterpauze en daarom deze reeks waarin we de ondernemer achter de autosportfiguur aan bod laten komen. Tussen autosport en het zakenleven zijn immers heel wat parallellen. De vijfde in de reeks is Steve Vanbellingen, meervoudig Belgisch kampioen en een gedreven allrounder die circuit met rally combineert. In het professionele leven is de Leuvenaar zaakvoerder van meerdere bedrijven waaronder Stand 21 Benelux.

Wat houdt jouw professionele activiteit in? 

“Uiteraard is er Stand 21 Benelux, het bedrijf dat gespecialiseerd is in racekledij en alle zaken die voor een rijder belangrijk zijn, zoals HANS-systemen, communicatiesystemen en andere. Wij werken al jaren in de Benelux en heel wat bekende namen werken met ons samen, maar ook heel wat minder bekende gentlemen-rijders zijn al jaren ‘rijder’ aan huis. Naast Stand 21 is er ook de Group Amaze, en al meer dan 25 jaar zijn wij een full service partner in personalisatie/signing voor bedrijven, verenigingen, race- en rallyteams. Bedrukte kleding, relatiegeschenken, drukwerk, promotiemateriaal, carwrapping en COVID-19-beschermingsmiddelen… We combineren verregaande expertise met een passie voor maatwerk. Wij focussen heel sterk op service en dat in binnen en buitenland, zo werken we voor de grootste raceseries ter wereld waaronder de competities van SRO,FIA WEC, WTCR enz. Ons team is een zeer gemotiveerde groep mensen die de klant centraal stelt.”

Wat neem je mee van de sport in je professionele leven of omgekeerd?  

“Dat je in beide werelden het beste eruit moet halen, dat je ambitieus moet durven zijn en blijven. Een zege is geen zekerheid voor nieuw succes, net zoals een klant tevreden houden zeker even belangrijk is als een nieuwe klant aanbrengen. In beide omgevingen moet je ook snel kunnen analyseren en anticiperen. Uiteraard is voor mij de band ook letterlijk te nemen, gezien de autosport een deel van ons werkterrein is.”   

Al sportieve plannen voor 2022?

“Door de sterke groei van het bedrijf blijft er niet al te veel tijd voor de racerij meer over, te meer dat we veel internationale klanten… in de autosport hebben, waardoor vaak reizen ook deel van het werk is. Maar ik zou in2022 zeker graag nog eens een rally rijden met een ‘R5’, dat heb ik nog nooit gedaan en ik bekijk de mogelijkheid om dat in de Haspengouw te doen. Verder staat de traditionele uitstap naar Palanga op het menu, en een paar wedstrijden in Supercar Challenge met de Deldiche Racing Prototype Norma, terwijl ik erg graag nog eens zou deelnemen aan de 12 uur van Bathurst.”