Home > F1 > F1: Hamilton, Mercedes en Sulayem starten niet op goede voet

F1: Hamilton, Mercedes en Sulayem starten niet op goede voet

De internetfora en de F1 internetsites staan nog steeds bol van de verhalen, de meningen en de toelichtingen door allerhande partijen van en over het “Abu Dhabi” incident tijdens de laatste F1 race. En dat maakte de eerste werkdag van FIA voorzitter Sulayem er niet gemakkelijker op.

foto: (c)mercedesamgf1.com

Een teleurgestelde Lewis Hamilton en een boze Toto Wolff verkozen immers om niet af te zakken naar de jaarlijkse FIA prijzenceremonie. En dat is blijkbaar een inbreuk op het sportreglement dat in artikel zes zegt dat de winnaar, de tweede en de derde van het kampioenschap verwacht worden op de prijsuitreiking.

En zodoende kreeg Mohammed Ben Sulayem, die amper twee uurtjes in functie was als FIA voorzitter, al een eerste dossier op de tafel: lopen Hamilton en Wolff voor deze inbreuk een straf op? Sulayem lijkt in alle geval weinig flexibel. “Regels zijn regels“, sprak hij, al gaf hij verder geen toelichting omtrent een eventuele sanctie.

Ondertussen gaan er steeds meer geruchten dat Lewis Hamilton zelfs zou kunnen beslissen om niet terug te keren naar de Formule 1. Vanuit het Red Bull kamp gooide Dr. Helmut Marko nog wat olie op het vuur door in vraag te stellen of George Russell wel competitief genoeg zal blijken binnen Mercedes.

De sfeer zit er volop in, binnen het F1 wereldje!